Villámcsődület a Fő téren: Mérei Aidát vezényelt (képekkel)

• 2013. június 15., szombat •
Nem mindennapi meglepetésben lehetett része azoknak, akik délelőtt éppen a Fő téren jártak. Egy chopper, egy becsomagolt busz és a Savaria Szimfonikus Zenekar. Az Iseumi Szabadtéri Játékokra hangoltak, nem is akárhogyan. Szerencsére fotósunk is arra járt.
Villámcsődület a Fő téren: Mérei Aidát vezényelt (képekkel)

Nem mindennapi élményben részesülhettek azok, akik ma délelőtt a Fő téren tartózkodtak. A semmiből ugyanis feltűnt egy chopper, berobogott a Szentháromság szobor mellé, majd a legtöbbek meglepetésére egy brácsán kezdte el játszani az Aida-induló kezdő dallamát. „Hogy kerül ez a motoros a Fő térre, ki engedte be?” ¬–kerekedik el a szeme egy éppen arra járó hölgynek, ám mikor meglátja a brácsát, elmosolyodik.

Aztán egyre több hangszer kapcsolódik be, megjelenik egy Ford Mustang, benne egy vonósnégyes, majd az Iseumi Szabadtéri Játékok busz, melyet teljesen becsomagoltak az alkotók. A buszról is folyamatosan szállnak le a zenészek. Már hatvanan vannak, miközben Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója vezényel, mint megtudtuk, végzett ő karmesteri kurzust is. Amikor azt hisszük, hogy már nem lehet fokozni az élvezeteket, az Erkel- Szent Márton Oratórikus Kórus is bekapcsolódik hatvan énekessel, így már valóban teljes a kép.

A járókelők mosolyognak, örülnek, hogy itt a nyár, ami persze azt is jelzi, hogy nemsokára kezdődik az Iseumi Szabadtéri Játékok, benne Giuseppe Verdi Aidája, melynek híres dallamait rögzítette most a zenekar e rendkívüli flahmobon. Merthogy több kamerás felvétel is készült, a tervek szerint pár napon belül a videó megosztón is elérhető lesz.

 
 

közösség

további frisss

lap tetejére