Herényi Virágút: Élmény lesz a tavasz első szombathelyi nagyrendezvénye

há • 2024. április 05., péntek •
Célegyenesbe ért a tavasz első szombathelyi nagyrendezvényének szervezése. Íme a részletek az április 27-28-i Herényi Virágútról, amely bekerült a Vas vármegyei értékek közé.
Herényi Virágút: Élmény lesz a tavasz első szombathelyi nagyrendezvénye

Különleges és élménydús évnek ígérkezik a 2024-es Herényben: a városrészi civil szervezet idén ünnepli működésének harmincadik évfordulóját, de két fontos rendezvényük is jubilál. Huszadszor lesz idén Herényi Virágút, és tizedszer gyűlnek össze a roma képzőművészek a  nyári alkotótáborban.

A Virágút szervezése célegyenesbe érkezett, április 27-28-án ismét megtelnek dísznövényekkel és herényi utcák, és ezzel együtt érkeznek a pecsenyesütők, a kézművesek, a színpadi produkciók is.

- Ami a szervezést illeti, egyre több az adminisztráció, ezt talán észre sem veszi a közönség, de jó munkatársakkal, remek segítőkkel, önkéntesekkel dolgozunk. Nagyszerű a lakók hozzáállása is, ezt csak ebben a hármas egységben lehet bonyolítani, ez a rendezvényünk sikerének záloga. A kertészetek számos nehézséggel küzdöttek az elmúlt időszakban, de a lelkesedésük nem csökkent, és nagy választékkal készülnek az idén is - mondta érdeklődésünkre Szekér Tamás házigazda, aki a Herényi Kulturális és Sportegyesület képviseletében beszélt a részletekről.

Az útvonal a megszokott - bár az eredeti 2003-ashoz képest rövidebb -, a Béke tértől a Németh László utcai térig vezet majd, a szervezők ezt a szakaszt töltik meg tartalommal, vásározókkal, a kertészetek standjaival, kulturális produkciókkal.

- Több mint száz árus kínálja majd a portékáit, de nincs fesztivál az étel- és italárusok nélkül. Összességében nagy a Herényi Virágút vonzereje, szinte az egész Dunántúlról érkeznek ilyenkor a vendégek. Vannak, akik hagyományosan arra készülnek minden tavasszal, hogy virágokat vásárolnak Szombathelyen - mondta Szekér Tamás, aki szerint a Virágúton részt venni, végigsétálni élmény lesz mindenki számára.

László Attila erdélyi énekes, a Csillag születik műsor győztese templomi koncertet ad, de lesz gyermek- és civil liget is a Béke téren. Kiállítása nyílik Weimer Erzsébetnek, aki virágos témájú képeit mutatja be a Herényiek Házában. A szombat-vasárnapi programokat egyébként már pénteken felvezeti egy koncert, a Capito gitárklub lép fel az Innoflora kertészet telephelyén. A szervezők büszkék rá, hogy a Herényi Virágút nemrég bekerült a Vas vármegyei értékek közé.

Két színpadon lesznek műsorok, fellép Horváth Maggie, Peltzer Géza, ezenkívül fiatal pályakezdő zenészek, tánccsoportok és még sokan mások.


közösség

további frisss

lap tetejére