Akadályozottsággal élőknek szervez kulturális fesztivált a Máltai Szeretetszolgálat Budapesten

magyarkurir.hu • 2024. április 07., vasárnap •
A Befogadás Hangja Fesztiválon, amelyet május 8–9-én rendeznek a MOM Kulturális Központ kupolatermében, akadályozottsággal élő elismert profi és amatőr előadóművészek lépnek fel. A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty Integrált Intézmény által szervezett eseményen speciális szükségletű és hátrányos helyzetű emberek által készített termékeket is kipróbálhat, megkóstolhat a közönség.
Akadályozottsággal élőknek szervez kulturális fesztivált a Máltai Szeretetszolgálat Budapesten

A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja: minden ember érték, mindenki teljes a maga ajándékaival és sebzettségével együtt - írja cikkében a magyarkurir.hu. Egymásért vagyunk, ezért egy személyt nem az határoz meg, mije nincs, hanem, hogy mije van, mert abból tud adni másoknak – ez ép és speciális szükségletű emberekre egyaránt igaz. Egymás értékeire rácsodálkozni kiváló terep a művészet, hiszen alkotás közben nem a fogyatékosságainké, hanem meglévő képességeinké, tehetségünké a főszerep. Az ének, a zene, a tánc, a színház nyelvén a testi vagy értelmi fogyatékossággal, akadályozottsággal élők is teljes személyiségüket, illetve a mindenkiben közös érzéseket fejezik ki, ezért a művészet az a nyelv, amelyen a leginkább megérthetjük egymást.

Az akadálymentesítés a szívekben kezdődik. A művészet pedig a szívhez szól, és a művészetben nincs akadály.

A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty integrált intézmény ezért idén először szervezi meg a Befogadás Hangja Fesztivált a MoMKult kupolatermében május elején. A kétnapos eseményen testi és értelmi akadályozottsággal élő, profi művészek és olyan amatőr előadók állnak színpadra, akik számára a zenélés, a színház- vagy mozgásművészet már nem csupán fejlesztő foglalkozás, hanem művészi önkifejezési forma.

Az eseményen fellép Agárdi Szilvia énekesnő, a Felhőjárók Mozdulatszínház, a Happy Feet Band, a Nemadomfel Együttes, a Tordasi Szivárvány Együttes, a Vakrepülés Színtársulat és a fesztivál házigazdája, a Pátyi Máltai Zenekar (PMZ).

A fesztivál műsorvezetője József Janka színésznő, televíziós lesz. Az kulturális élményt és üdítő szórakozást nyújtó koncertek, előadások mellett a közönség kipróbálhatja, megkóstolhatja a Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű, illetve hátrányos helyzetű munkavállalói által készített termékeket is.

közösség

további frisss

lap tetejére