Sorban újítják fel a Vas Megyei Kormányhivatal épületeit

Szerző: frisss.hu Fotó: Kremser Csaba • 2018. január 20., szombat •
Energetikai korszerűsítést hajtottak végre a Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának otthont adó Zanati utca 3. szám alatti épületen. A beruházást 127 millió forintból valósították meg.
Sorban újítják fel a Vas Megyei Kormányhivatal épületeit

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében összesen 1,1 milliárd forintból újulhatnak meg a Vas Megyei Kormányhivatal különböző egységei. Ebből a komoly összegből 11 épületet tudnak korszerűsíteni. A sorban a 9. a Zanati utca 3. szám alatti bázis volt.
Mi, régi szombathelyiek ezt az épületet állatkórházként ismerjük. Nagyon ráfért ez a felújítás. Akár úgy is fogalmazhatunk, hogy ezzel Szombathely megint lépett egyet előre, folytatta a fejlődést – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő az ünnepélyes avatón.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondása szerint a 127 millió forintból sikerült az épület hőtechnikai adottságait feljavítani. Szigetelték a homlokzatot és a födémet, kicserélték a külső nyílászárókat, valamint napelemeket szereltek fel.
Az ünnepség végén Császár István plébános, általános helynök áldotta meg az épületet.

A vasi kormányhivatal felújítási programjában Szombathelyen a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezet Sugár úti épülete, valamint vidéken a Sárvári Járási Hivatal következik. A munkálatok már mind a két helyszínen előrehaladott állapotban vannak, hamarosan az átadásukra is sor kerülhet.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére