Megújul a Markusovszky Kórház sebészeti osztálya

Szerző: frisss.hu Fotó: Kremser Csaba, Benkő Sándor • 2018. január 19., péntek •
Folytatódnak azok a fejlesztések a Markusovszky Kórházban, melyek keretében nyolc év alatt 20 milliárd forintot költöttünk az intézményre. Most a sebészeti tömb felújítása van soron – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, melyen a január 8-án megkezdődött munkálatok részleteit ismertették.
Megújul a Markusovszky Kórház sebészeti osztálya

A Markusovszky Kórház úgynevezett manuális tömbjének második emeletén található az általános-, ér-, és plasztikai sebészeti osztály. A 90 éves épületre már egyértelműen ráfért a felújítás, mely január 8-án kezdődött el és előreláthatólag az év végéig be is fejeződik.

Nagyon kevés olyan kórház van az országban, mely önerőből képes arra, hogy fejlesztéseket hajthasson végre. A kitűnően vezetett Markusovszky egy ilyen egészségügyi intézmény – fogalmazott Hende Csaba a sajtótájékoztatón.  Az Országgyűlés alelnöke a továbbiakban azokra a beruházásokra emlékeztette a megjelenteket, melyeket az utóbbi években valósítottak meg. Kezdve az új sürgősségi-, valamint új belgyógyászati tömb megépítésétől a nagyon komoly mértékű eszközbeszerzésekig.

Puskás Tivadar egykori egészségügyi dolgozóként különösen nagyra értékelte a Markusovszky Kórházban zajló beruházásokat.  Büszkén hasonlította össze a szombathelyi egészségügyi intézmény infrastruktúráját, szakmai színvonalát a fővárosi klinikákéval.

Ennek a beruházásnak az összértéke közel 460 millió forint. A felújításnak köszönhetően a betegek a sebészeti osztályon is XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak majd. Az elhelyezésük maximum négyágyas, fürdőszobával ellátott kórtermekben történik majd – adott betekintést az átépítés részleteibe prof. dr. Nagy Lajos igazgató főorvos.

Az osztály felújítása során nem csak komfortos kórtermeket, vizesblokkokat alakítanak ki, hanem többek között modernizálják a vizsgálókat, kötözőket, nővérszobákat is. A terek átalakítása mellett a teljes burkolatcsere, a falak festése, valamint a gépészeti – és elektromos rendszerek felújítása is megtörténik.

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére