Kung Fu: küzdelem és formagyakorlat

SzR • 2015. április 23., csütörtök •
Ercsiben találkoztak az ország legjobb kung fu versenyzői, hogy összemérjék tudásukat formagyakorlat és küzdelem kategóriákban. A frisss.hu megtudta, hogy 20 sportegyesület 140 versenyzője adott le nevezést a versenyre. A versenynek két tétje is volt: értékes helyezéseket lehetett gyűjteni a novemberi bajnoki döntőbe jutáshoz, emellett felkészülési lehetőséget biztosított a III. Tradicionális Wushu Európa-bajnokság résztvevői számára. A magyar csapat már összeállt, a versenyzők teljes erővel készülnek a májusi kontinens bajnokságra, ahová erős mezőnyt várnak a bolgár szervezők. A szombathelyieket a Perfect Change Metex05-Controll Se Kung Fu szakosztályának tagjai képviselték.
Kung Fu: küzdelem és formagyakorlat

Formagyakorlat kategóriában a férfiak között Lenner Tamás a nagyon erősnek ígérkező férfi mezőnyben az elvárásnak megfelelően szerepelt. Bár nem sikerült nyernie, pusztakezes formagyakorlatban 3. lett, rövid és hosszúfegyveres formagyakorlatban pedig 2. helyezést ért el. Tamás tagja az Eb csapatnak, így felkészülésének fontos állomása volt az országos bajnokság, de csúcsformáját későbbre tartogatja.
A junior lányok között lépett pástra a sárvári Varga Teodóra, aki pusztakezes kategóriában nagy meglepetésre 2. helyezést ért el. Szalai Máté pedig a junior fiúk között lett 6. helyezett.
A küzdelmi kategóriákban is jól szerepeltek a szakosztály versenyzői. A Qingda (light-contact) versenyszám (amely egyben Eb kategória is) a Hangay testvérek sikerét hozta. Mindkét fiú vereség nélkül zárta a napot. Krisztián a junior 60 kg-ban, Péter pedig a felnőtt – 70kg-os súlycsoportban lett első helyezett. Mindketten magabiztosan jó formában versenyeztek.
Molnár Nikolett a női – 60kg-ban, Pintér Bálint a -80kg-ban, a sárvári Sipos Péter Martin pedig a junior -70kg-ban szerzett értékes 2. helyezést.
 

közösség

további frisss

lap tetejére