Internacionális: magyarán szólva Németh Márióval az új-zélandi élményekről, Ausztriában

Szita Róbert • 2015. július 01., szerda •
Az U20-as labdarúgó világbajnokságon Németh Márió képviselte a Haladás tehetséges fiataljait. A frisss.hu az egyik ausztriai edzőmeccs szünetében kérdezte a középpályást.
Internacionális: magyarán szólva Németh Márióval az új-zélandi élményekről, Ausztriában

Másfél hete ért véget Új-Zélandon a fiatalok világbajnoksága, melyet a szerbek nyertek meg, akik a döntőben hosszabbításban győzték le a brazilokat. A mieink az első meccsüket magabiztosan hozták az észak-koreaiak ellen (5-0), aztán már a brazilok ellen is vezettünk, de egy kiállítás megpecsételte a sorsunkat és elég vitatható körülmények között, de kikaptunk (1-2). A csoport harmadik meccsén pedig végül 5 góllal ezüstcipőt kiérdemlő Mervó Bence találatával szereztünk vezetést, ám a hosszabbításban, pontosabban a 118. percben egy magyar öngól a szerbek továbbjutását jelentette (1-2). 

A sárvári születésű Németh Márió 8 évesen kezdett el focizni, Répcelakon. A tehetséges fiatalra hamar felfigyelt a Haladás, és 11 évesen az akadémiára csábította. A 45-ös mezt viselő futballista 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben, első gólját az Újpest ellen szerezte, közben pedig már több korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott. Legutóbb az U20-as világbajnokságon vitte a szombathelyi utánpótlás-nevelés jó hírét.

Fociztál már ilyen távol Szombathelytől?
Nem, dehogy, viszont annál maradandóbb lesz az élmény. Rendkívül jól éreztem magamat a távoli földrészen, ott fantasztikusan barátságosak az emberek, gyönyörű a táj, óriási dolog volt ott eltölteni közel egy hónapot. 

Ott jutott idő a kikapcsolódásra?
Nagyon szoros volt a program, minden harmadik napon meccset játszottunk, nem nagyon jutott idő a pihenésre, viszont a harminchét órás hazaút után itthon kaptam plusz 4 napot a feltöltődésre. 

Elégedett vagy a kinti szerepléssel?
Amennyiben nem vagyunk ennyire pechesek, akkor eredményesebben is zárhattuk volna az U20-as vébét, de kicsit jó érzéssel tölt el engem és a csapattársaimat is, hogy két olyan csapattól (szerb és brazil) szenvedtünk minimális vereséget, akik aztán a döntőig meneteltek. Nem lehet egy rossz szavunk sem, hiszen a szerbek rendkívül szervezetten játszottak végig, a labdát is többet birtokolták, ám, amikor mi jutottunk el a kapujukig, abból gól született. Szerintem, ha nyerünk ellenük, akkor mi ugyanúgy megérdemeltük volna a továbbjutást.

Kemény volt az edzője az U20-as csapatnak?
Bernd Storck nagyon jó és szigorú szakember, rengeteget tanulhattunk tőle, érdemes volt rá figyelni. Ő is megérdemelte volna, ha a csapat továbbjut.     

 

közösség

további frisss

lap tetejére