Gól nélkül nincs győzelem: Magyarország - Románia 0-0

Szita Róbert-nso.hu - Fotó: sport365.hu • 2015. szeptember 04., péntek •
Ma este minden magyar győzelmet szeretett volna, pedig a magyar labdarúgó-válogatott legutóbb 1981-ben győzte le Romániát, míg a jelenlegi Eb-selejtezőben tavaly Bukarestben ikszeltünk. Sajnos most sem sikerült nyerni, így most már az észak-írek elleni hétfői meccsre kell hangolódnunk, és Belfastban kellene kiharcolni a győzelmet. Honlapunk online tudósított a budapesti EB-selejtezőről.
Gól nélkül nincs győzelem: Magyarország - Románia 0-0

Magyarország - Románia 0-0

Magyarország: Király – Fiola, Juhász (Guzmics 24'), Kádár, Leandro – Stieber Z. (Priskin 88'), Tőzsér, Elek Á., Dzsudzsák – Szalai Á., Nikolics (Németh K. 70')
Románia: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Prepelita, Hoban – Popa (Chipciu 69'), Sanmartean (Budescu 78'), Torje (Maxim 90') – Keseru

92' - VÉGE A MECCSNEK, NEKEM HIÁNYÉRZETEM VAN, SZERINTEM UGYANIS TÖBBET KELLETT VOLNA TENNI A GYŐZELEMÉRT, EZ A KÖZÖNSÉG TÖBBET ÉRDEMELT VOLNA. SAJNOS NEM SIKERÜLT A GÓLSZERZÉS, ÍGY A MAI ESTE NYERTESE EGYÉRTELMŰEN AZ ÉSZAK-ÍR CSAPAT LETT, AKIK GYŐZELMÜKKEL A CSOPORT ÉLÉRE UGROTTAK.

90' - 2 perc a hosszabbítás. 

89' - Pár perc lehet hátra, nincs helyzetünk, de a románoknak sincs. 

79' - Torje cselezget, majd kapura zúdítja, de KIRÁLY a helyén áll és oldalra tolja, 

75' - Megkezdődik az utolsó 15 perc, mindenki szurkol, rá kellene kapcsolni. 

69' - Leandro szabálytalankodik Torje ellen, 17 méterről lőhet szabadot a román válogatott, nagyon veszélyes a helyzet. Keseru fölé emelte. 

67' - Eltelik a második félidő fele is, még mindig nincs gól, és egyre nagyobb a feszültség. 

60' - Jobban kezdi a második félidőt a magyar csapat, de már nagyon kellene egy megnyugtató gól.

51' - Stieber vezeti fel a labdát, lő, de a román hálóőr hárít. 

50' - Dzsudzsák szabadrúgása után Guzmics fejel alig mellé. 

Nagy küzdelem zajlott az első félidőben, a meccs elején inkább a románok, aztán a 30. perc után inkább mi birtokolzuk többet a labdát, de gólveszély nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A második félidőben ennél sokkal több kellene, ha győzni szeretnénk. 

46' - Kezdődik a második játékrész.

45' - 1 perc a hosszabbítás.

39' - Torje cselezget, majd lő, de mellé. 

37' - Hazai bedobás után Szalai bombázza a labdát a román kapura, de Tatarusanu szögletre tolja. 

35' - Harcra butdít a magyar publikum, és kellene is harcolni, mert néha úgy tűnik, mintha mi lennénk idegenben. 

31' - Szép hazai támadás végén Nikolics lő mellé.

24' - Kényszerű csere, Juhász helyett Guzmics folytatja. Az egykori Haladás játékos nyolcadszor válogatott. 

21' - Tőzsér hibázik, Keserü lő, Király véd. 

20' - A közönség fantasztikus, a meccs közepes. 

10' - Ezekben a percekben többet van a vendégeknél a labda, most éppen szögletet rúgnak. 

5' - Javarészt a mezőnyben pattog a labda, kóstolgatják egymást a csapatok. 

1' - Elkezdődik a csata, a románok kezdik a játékot. 

20.40 - Jönnek a csapatok, énekeljük el a Himnuszt, hajrá magyarok! 

20.35 - Itt vannak a kezdőcsapatok...Király Gábor 96-ik alkalommal (!!!) védi a magyar kaput, aztán Fiola, Juhász, Kádár és Leandro a védelemben, a középpályán Stieber, Tőzsér, Elek, Dzsudzsák, elől pedig Szalai és Nikolics rohamoz. 

20.30 - A jelenlegi helyzet

Hat forduló után a harmadik helyről várja a kvalifikáció hajráját a magyar válogatott, amelyet már nem Dárdai Pál, hanem Bernd Storck irányít. Románia eddig három ponttal gyűjtött többet (14) nemzeti csapatunknál (11), ez éppen elég ahhoz, hogy az F-csoport első helyén tanyázzon. Ráadásul ellenfelünk egyedüliként még veretlen a csoportban. 

20.25 - Örökmérleg

Az egymás elleni örökmérleg nekünk kedvez, a közelmúlt mérkőzéseinek statisztikája azonban cseppet sem. A mai lesz a 25. összecsapás a két ország válogatottja között, az eddigi meccsek közül tizenegyet mi nyertünk meg (a románok hatszor győztek). Más kérdés, hogy 1981 májusa óta – tíz találkozón – egyszer sem tudtuk megverni Romániát…
A mostani selejtezőben Románia és Magyarország is két döntetlent ért el, ám keleti szomszédaink négy győzelmével szemben mi „csak” háromszor szereztünk három pontot, s nekünk van egy vereségünk is (még az első fordulóból, Észak-Írország ellen).

20.20 - Összehasonlítás

A románok hat meccs alatt kettővel több gólt (7) szereztek a mieinknél (5), ami a csoport kiegyensúlyozottságát nézve nem rossz. Az viszont már figyelemre méltó, hogy amíg a román találatok közül négy akcióból, egy tizenegyesből, egy szöglet és egy szabadrúgás után esett, addig nekünk csupán egy akciógólunk van (Gera Zoltán szerezte a finnek ellen), illetve két találatunk szögletrúgás és szintén kettő szabadrúgás után született. A románok négy akciógóljából háromszor a bal oldalról érkezett a kapu elé a beadás – többek között Dárdai Pál csapata is így kapott gólt Bukarestben.

Ami a kapott gólokat illeti, a mieink és a románok remekül állnak a vetélytársakhoz képest. Magyarország csupán háromszor „kapitulált” (ebből kétszer az északírek ellen), míg a románok csak egy gólt szedtek be – azt ugyebár Dzsudzsák Balázs szabadrúgásából. Mi mind a három gólunkat akcióból kaptuk – kettőt a bal, egyet a jobb oldalon vezetett támadás után.

20.15 - Magyar gólokban gazdag szép estét kívánok minden kedves sportrajongó olvasónknak! Megkezdjük közvetítésünket!

közösség

további frisss

lap tetejére