CR7 vs. Király Gábor

SzR-nso.hu • 2015. december 12., szombat •
Portugália, Ausztria, és Izland ellen kell pályára lépni a magyaroknak a Franciaországban megrendezendő nyári labdarúgó Európa-bajnokságon. A Haladás legendás kapusa, a válogatottsági rekorder, Király Gábor 40 évesen nézhet szembe a háromszoros aranylabdás, C. Ronaldoval. Ma este sorsoltak...
CR7 vs. Király Gábor

A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon az F-csoportba került Portugália, Izland és Ausztria mellé. A torna a Franciaország–Románia mérkőzéssel kezdődik meg 2016. június 10-én. Magyarország Ausztria ellen kezdi meg szereplését június 14-én, Bordeaux-ban, a második meccs június 18-án Izland ellen lesz, Marseille-ben, majd a záró összecsapás június 22-én Portugália ellen jön, Lyonban. Mindegyik találkozó 18 órakor kezdődik.

A-CSOPORT: Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B-CSOPORT: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C-CSOPORT: Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D-CSOPORT: Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E-CSOPORT: Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F-CSOPORT: Portugália, Izland, MAGYARORSZÁG, Ausztria

És most jöjjenek az ellendfelek szövetségi kapitányainak véleményei...
„Ahogy a sorsolás előtt is mondtam, nagyon fontos a felkészülés és ellenfeleink minél alaposabb feltérképezése, valamint az, hogy megtaláljuk ellenük a megfelelő megoldásokat. Izland óriásit fejlődött az utóbbi időben, már a vb-selejtezőkön is elérte a pótselejtezőt. Izlandról elég csak annyit mondani: Hollandia Eb-szereplésébe került, hogy vele volt egy csoportban. Ez mindent elmond az izlandiak képességeiről” – kezdte Fernando Santos portugál szakvezető.

„Ausztria szintén fejlődik, és van néhány nagyszerű játékosa, mint Alaba, Arnautovic vagy Fuchs. Görög szövetségi kapitányként kétszer mérkőztem meg az osztrákokkal, és már ekkor láttam, milyen erő rejlik bennük. Remekül szerepeltek a selejtezőkön. Magyarország negyvennégy éve nem szerepelt Európa-bajnokságon. Király Gábor személyében remek kapusa van, és a legfontosabb, hogy a magyar válogatott rendkívül motivált lesz. Önmagában az nagy motivációt ad neki, hogy végre jelen lehet egy nagy tornán” – vélekedett a portugál.

Marcel Koller, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelt.
„Azt hiszem, összejöttek olyan csoportok, melyek láttán boldogok vagyunk, hogy az F-be kerültünk! Portugáliában természetesen ott lesz Cristiano Ronaldo, egy valódi világsztár – és a többiek sem éppen gyenge játékosok! Izlanddal játszottunk a közelmúltban, veszélyes csapatnak tartjuk őket. Nagy az önbizalmuk, hogy kijutottak egy Eb-re. Magyarország időtlen idők óta nem szerepelt nagy tornán, maga a szereplés mindennél jobban feldobja és motiválja őket” – értékelt.

„Remek a hangulat a csapatban, nagyon jó előkészületeket tettünk, pozitívan tekintek az Eb-szereplés előtt. Azt hiszem, a többi válogatott mind nagyobb esélyekkel indul, de bárkit meglephetünk közülük. Csoportellenfeleink közül az osztrák csapatot ismerem a legjobban, jó néhány meccsüket megnéztem már. A magyar csapatot mostanában nem láttam sokszor, de jó fizikumú, erős válogatottra emlékszem, amely ellen nem lesz könnyű játszani. A svéd válogatott volt szövetségi kapitányaként viszont jó emlékeim vannak a magyarokról. Mindig jó, ha olyan csapatok is visszatérnek a nagy tornákra, akik már rég jutottak szereplési lehetőséghez” – mondta Lars Lagerbäck, az izlandiak szakvezetője.

A jegyárusítás a magyar drukkerek számára december 14-én 12 órakor indul. Aki szeretne élőben szurkolni, látogasson el a Pegazus oldalára: http://www.pegazus.hu.

közösség

további frisss

lap tetejére