Téli gumikat már kaptak, de CO-mérő készülékre még szüksége lenne a szombathelyi mentőknek

FE • 2013. január 11., péntek •
A Signal Biztosító Zrt. vezérügynöksége Novus Favonius Kft., és a Pannonpiros Mobilkereskedelmi Kft. új téli gumikkal ajándékozta meg a Szombathelyi Mentőállomást ma délután.

Az elmúlt évben 32 ezer alkalommal, több mint egy millió kilométert megtéve vonultak a vasi mentők életet menteni. A többi között ez is elhangzott azon a mai sajtótájékoztatón, amit a Szombathelyi Mentőállomáson tartottak. Az ok az volt, hogy a Signal Biztosító Zrt. vezérügynöksége Novus Favonius Kft., és a Pannonpiros Mobilkereskedelmi Kft. új téli gumikkal ajándékozta meg a szervezetet.

A 100 ezer forintot meghaladó értékű felajánlásból egy 11 éves mentőautóra szerelték fel az új kerekeket. A kocsi eddig 646 ezer kilométert tett meg – tudtuk meg dr. Lórántfy Máriától, az OMSZ Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezetének megbízott regionális orvosigazgatójától. A vasi szervezetnél egyébként 200 szakember dolgozik.

Mint a tájékoztatón kiderült, a mentőszervezet minden adományt szívesen fogad. A közeljövőben valószínűleg szert tehetnek szintén felajánlásból szén-monoxid mérő készülékekre is, amelyek nagy segítséget jelentenének a mentőknek. A készülék lényege, hogy táskára csatolható, így ha szén-monoxid mérgezés gyanújával vonulnak a szervezet munkatársai, a helyszínen egyszerre jelez majd a készülék.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére