A megfelelő beltéri ajtó kiválasztása és beszerelése

szponzorált tartalom (x) • 2024. április 21., vasárnap •
A nyílászárók cseréje, felújítása sosem egyszerű feladat. Több szempontra is kiemelten oda kell figyelni, kezdve a megfelelő szakember kiválasztásától a kívánt ajtó megrendelésén át egészen a beszerelésig. Ezek közül a legtöbb kérdés a tökéletes termék megvásárlása során merül majd fel.
A megfelelő beltéri ajtó kiválasztása és beszerelése

Mire figyeljünk vásárlás során?

Az új beltéri ajtó beszerzése, a jelenlegi cseréje egy tipikusan olyan élethelyzet, amikor a méret az egyik legfontosabb szempont. Egyáltalán nem mindegy a szélesség, a hosszúság, a magasság vagy a mélység.

Szerencsére nem kell egyedül megbirkózni a feladattal, mivel a PET-RO Nyílászáró beltéri ajtók beszerelésében is tud segíteni. Ez egy olyan művelet, ahol a precizitás elsődlegességet élvez. Pontos adatok nélkül ugyanis egyszerűen lehetetlen vásárolni, a beépítésről nem is beszélve.

Sokszor olyan paraméterekre, információkra is szükség lehet, amit sokan nem is tudnak, nem is hallottak róla. Ez teljesen normális, hisz nem mindenkinek ez a munkája vagy éppen a hétköznapokban nem igazán figyel oda ezekre a tulajdonságokra egy beltéri ajtó esetében.

A profi szakemberek olyan szemmértékkel rendelkeznek, hogy akár egy szempillantás alatt fel tudják mérni centiméterben a kért felületet. A cél általában minden felújítás, csere során az, hogy profi, prémiumminőségű beltéri ajtó kerüljön otthonunkba.

Ehhez olyan paraméterekre lesz szükség, mint a falnyílás mérete, a fal vastagsága és a szabad falfelület nagysága. A mérésről is érdemes külön beszélni, mivel sokan hajlamosak arra, hogy csak úgy körülbelül állapítják meg a centiket, hisz “úgyis jó lesz az”. Ebben az esetben ez nem elegendő, mivel milliméteres pontosságra van szükség. Egyetlen centiméteres eltérés már azt eredményezheti, hogy a kiválasztott és beszerzett beltéri ajtó nem fog beférni. Ezt valószínűleg mindenki szeretné elkerülni a gyakorlatban.

Jobb minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel

Ne próbáljunk meg azon spórolni, hogy a lehető legtöbb feladatot mi magunk végezzük el, pláne a mérés esetében. Ezzel azt kockáztatjuk, hogy a végeredmény nem olyan lesz, amilyet elképzeltünk vagy éppen a költségek is elszállhatnak végül, és túllépjük az eltervezett keretet.

Már a tervezés során vegyük fel a kapcsolatot egy szakértővel, aki kiérkezik a helyszínre és pontosan felméri a helyzetet, precízen rögzíti a szükséges adatokat.

Melyik ajtót válasszuk?

Beltéri ajtók esetében fontos szempont a szigetelés. Itt a hang- és hőszigetelésre egyaránt gondolunk. Ha mind a kettőben kiemelkedik a választott nyílászáró, az még anyagi hasznot is jelent, hisz csökkenthetjük a segítségével a rezsiköltségeket.

A hangszigetelés azért is fontos, hogy ezzel meg tudjuk teremteni azt az intim közeget, amire szükségünk lehet a mindennapokban. Nem fognak a szomszédok felé hangok kiszivárogni és befelé sem a nemkívánatos zajok.

Kép: petro-nyilaszaro.hu

közösség

további frisss

lap tetejére