Ne lássuk a medvét! (16+)

HÁ • 2012. április 19., csütörtök •
Bár az új tévémacik készítői előre ittak a medve bőrére, a néhány hete felbukkanó bocsok nem aratnak osztatlan sikert a nézők körében. Nem is csoda, hiszen a 49 éves tévémaci-történelemből minden jót – a kultikussá vált zenével együtt – a szemétbe dobtak, és új alapokra helyezték a főcímet. Ráadásul a legnagyobb közösségi portálon - fészbúk - egy külön csoport alakult Rehabilitálják a TV Macit címmel, akik a régi Macit követelik vissza. Na lássuk a Medvét!
 
A megújult tévébocsok egyáltalán nem mutatnak követendő példát az amúgy is más csatornát néző gyerekeknek. Az általuk napról-napra megismételt történet elején a lánybocs kiszámolja, hogy éppen kivel bújik majd este ágyba. Természetesen a készítők itt is próbálják megmutatni, hogy a mai világban azzal sincs baj, ha azonos nemű hálótársat választunk, mert a három lehetséges döntés között egy lány is szerepel. A választás viszont nem a fajtárs mackóra, hanem a medvés viccekből is jól ismert ősellenségre, a nyuszikára esik. Miközben a lánybocs eldönti, hogy éjszaka egy ágyban alszik az ellenséggel, váratlanul felbukkan a történet újabb szereplője is.
 
A 'régi' Maci még értékeket mutatott
 
A fiúbocs, aki farmernadrágban szokott focizni a haverjaival, valószínűleg néhány sör után, ingatagon tántorog be a házba. Látható, hogy még a pulcsiját is kifordítva vette fel. Lassan kifűzi cipőjét, és még izzadtan, azonnal a számítógéphez siet. Valószínűleg illetlen dolgokat vizslathat a monitoron, mert a lánybocs láthatóan megpróbálja elrángatni a monitor elől. A fiú ennek hatására inkább üzenetet ír kaján mosollyal az arcán, és úgy dönt, hogy mégsem köpüli ki magából a mackósajt alapanyagát.
 
Egy másik, alternatív feldolgozás 
 
Helyette kicsusszan a székből, és a lány elé állva felsőtestét hátradöntve, csípőre tett kézzel jelzi, hogy más örömökre vágyna. A lánybocs viszont megmutatja, hogy ő már választott magának hálótársat, és gyorsan az ölébe is veszi azt. A fiú a rosszhírtől szinte letaglózva huppan a kanapéra, de nem adja fel. Az édeshármas gondolatától sem retten vissza, ezért átkarolja a lányt, és megnézi vele az esti filmet.
 
A mesefilm közben nem tudjuk, hogy mi történhetett, de a tévét kikapcsolva összenéz a két bocs, majd békésen, tisztalappal indítják az est hátralévő felét. Mindketten hason fekve, színes ceruzával élik ki művészi hajlamaikat. A nyuszika pedig a nézőkben felmerült kérdésekre egy sokat sejtető kacsintással reagál. Tehát valószínűleg a hirtelen jött művészi ihlet abból fakadt, hogy a film közben sikerült bevinni a macit a málnásba.
 
Ez azért már talán túlzás...
 
Hol vannak azok az idők, amikor a köztévében még értékeket közvetítettek? Régen zuhanyozott és fogat mosott a tévémaci, ma izzadtan tesped a számítógép és a tévé előtt. A régi tévémaci nem hűtlenkedett, és még csak fel sem merült benne, hogy kiszámolja, hogy aznap kivel bújjon ágyba. A legtöbb esetben nem kezdett a mese után mással foglalkozni, hanem azonnal, alvás céljából ágyba bújt. Példát mutatott ezekkel a cselekedeteivel a gyerekeknek, akik valószínűleg a tévémacival egy időben bújtak ágyba, hogy ne zavarják a szüleiket. Most valószínűleg sokakat nehezebb tisztálkodásra és alvásra bírni, de erre a készítők még csak annyit sem mondanak: bocs!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére