Hét utca újult meg Szombathelyen uniós forrásból

• 2019. december 15., vasárnap •
Még az előző városvezetés 915 millió forintnyi uniós forrást nyert hét utca felújítására. A napokban hivatalosan is lezárult a projekt.
Hét utca újult meg Szombathelyen uniós forrásból

A projekt keretében Szombathely város belterületén elsősorban a város ipari, gazdasági területeinek gyorsabb megközelítését, elérését szolgáló utcák rekonstrukciója zajlottak. Megújult a Dózsa György utca Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakasza, a Jókai utca Kálvária utcától a Gagarin utcáig tartó szakasza ahol, kétoldali kerékpársávot is kialakítottak.  Rendbe tették az Újvilág utca Rumi út és az InterSpar áruház parkoló bejárata közötti szakaszát.  A fejlesztés része volt a csapadékvíz elvezetési rendszer felújítása is. Modernizálták az Ernuszt Kelemen utca Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakaszát, a csapadékvíz elvezetési rendszer felújításával együtt. Megszépült a Márton Áron utca 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakasza is, a beruházás része volt a csapadékvíz elvezetés rekonstrukciója, továbbá a hiányzó szakaszon új járda is épült a Vépi út a Zanati úttól a 86-os körforgalomig. A Vépi úton csapadékvíz elvezetés felújítására, illetve kerékpárút és kerékpársáv kialakítására is sor került. Továbbá megújult a Sugár út a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.

A hét utca fejlesztésére 915 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város, melyből összesen 5112,1 méter közút felújítására, 1015 méter kerékpársáv és kerékpárút kialakítására, 606,35 méter járdafelújításra és a hiányzó szakaszokon új járda építésére, 508,3 méter hosszúságban bel- és csapadékvízvédelmi létesítmények felújítására, továbbá 120 méter parkolósáv létesítésére került sor.

 

Fotó: szombathely.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére