"Bucsujárás" Bucsuban

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. január 28., vasárnap •
Idén már 3 éves az a rendezvény, amit Bucsu község lakói egyszerűen csak Bucsujárásnak hívnak, és ahol a mohácsi hagyományos Busójárást költöztetik egy napra a határmenti községbe.
Bucsujárás Bucsuban

Ahogy minden évben, idén is ellátogatott a térség országgyűlési képviselője Hende Csaba ide, hogy részt vegyen a Bucsujárás utáni sütés-főzésben is.

Egy újabb színes rendezvény, amelyre fiatalok és idősek, nők, férfiak egyaránt örömmel jönnek. Külön boldogság számomra látni, hogy az ilyen megmozdulásokra más településekről is érkeznek kicsik és nagyok. Láttam itt ismerős arcokat Nardáról, Felsőcsatárról, Vaskeresztesről és Toronyból is – összegezte „tapasztalatait Hende Csaba.

Az ötlet amúgy Laczkó Jenő fejéből pattant ki 3 évvel ezelőtt. Az Ifjúsági Önkéntes Tűzoltók parancsnoka jó kapcsolatot ápol egykori szülővároséval, Moháccsal, ugyanis onnan költözött a vasi településre.

Az ő unszolására jönnek el barátai a Duna-menti településről egy hónappal a hivatalos Busójárás előtt és próbálják elűzni a telet. A tömeg természetesen itt nem akkora mint Mohácson, ám a hangulat egyértelműen vetekedik az ottanival.  

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére