Új nyereményjátékot vezetett be a Szerencsejáték Zrt.

index.hu • 2024. március 04., hétfő •
Új lottójátékot vezetett be a Szerencsejáték Zrt. Napi Mázli néven, amellyel 100 millió forintot is lehet nyerni naponta dupla sorsoláson. A játék a mai naptól elérhető – hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.
Új nyereményjátékot vezetett be a Szerencsejáték Zrt.

Csaknem húsz éve nem vezettek be új lottó típusú szerencsejátékot Magyarországon. A kutatások szerint a szerencsejátékok egyértelműen a gyorsabb játékok irányába mozdulnak el - írja az index.hu.

Uszkay-Boiskó Sándor, a Szerencsejáték Zrt. stratégiai igazgatója elmondta, a felnőtt lakosság 57 százaléka rendelkezik olyan számmal, amely családtagjai születési dátumaihoz, fontos életeseményekhez kötődik, ezt 97 százalék meg is játssza. Mint fogalmazott, Napi Mázli nevű első tematikus játékukkal ezeket a dátumokat naponta meg lehet játszani. 

Vállalatunk első tematikus játékáról van szó: dátumokat lehet megjátszani, az ikersorsolással pedig dupla eséllyel indulnak a napi nyereményekért. A rekordgyorsaságú másfél éves fejlesztés hetven kolléga munkájával valósult meg

– mondta a vállalat stratégiai igazgatója. 

Így működik a Napi Mázli

A négyosztású szelvény oszlopai számokat tartalmaznak: az egyikben az évet, a másikban az év hónapját, valamint napját kell megjelölni. A negyedik oszlopon kell a 20 szimbólumból egyet megjelölni, illetve joker megjátszására is van lehetőség. A Napi Mázli szelvényét kézi vagy gépi módon a lottózókban és online is fel lehet adni legkésőbb 23 óráig, ugyanis a dupla sorsolás naponta 23–24 óra között zajlik. Az eredményekről telefonon, a Szerencsejáték Zrt. honlapján, az applikációból, valamint a lottózókban is lehet tájékozódni. Egy mező kitöltéséért 400 forintot kell fizetni.

A nyeremény attól függ, hány találata van a játékosnak, és a maximális 5-ös szorzó közül melyiket választotta.

Egyszeres tét esetében maximálisan 20 millió forintot, 5-szörös tétnél 100 millió forintot lehet nyerni a paraméterek eltalálásakor.

A napi ikersorsoláson ugyanaz a szelvény kétszer is részt vesz, de akár 14 napon keresztül is játékba lehet küldeni, aminek költsége a megjátszott napok függvényében változik. 

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a játék azoknak szól, akik nem szeretnének egy hetet várni az eredményekre. Emlékeztetett, az ötös lottót 1957. márciusban vezették be, az első főnyeremény akkor 850 ezer forintot ért. A nyertes saját és 4 gyerekének születési dátumát játszotta meg. Február utolsó hétvégéjén pedig 6,5 milliárd forintos rekordnyeremény talált gazdára. Utoljára új szerencsejáték tíz éve jelent meg Magyarországon, Eurojackpot néven.

Fotó: Tövissi Bence / Index

közösség

további frisss

lap tetejére