Kilőtte magát az Eb-re a magyar válogatott!

sd • 2020. november 12., csütörtök •
A mérkőzés utolsó 3 percében jött a dráma - a szinte végig hátrányban játszó nemzeti tizenegyünk elképesztő módon fordított Izland ellen.
Kilőtte magát az Eb-re a magyar válogatott!

Finoman fogalmazva szerencsétlenül kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen Sigurdsson szabadrúgása átcsorgott Gulácsi kezei között, hatalmas potyával szerzett vezetést Izland. Pár perc kellett mire felocsúdtak Szoboszlaiék, át is vették a találkozó irányítását, de a vendég 16-os előterébe érve elfogyott a tudomány, csak gyömöszték a lasztit a mieink.
Szünet után 10 perc elteltével jöttek a cserék, egyre inkább beszorult Izland, Rossi csapata pedig folyamatos ostrom alá vette a vendégek védelmét. Az érzelmek és az elkeseredettség helyett az erő és a kitartás dominált a magyarok soraiban, végig hittek az egyenlítésben, ami végül Negonak köszönhetően össze is jött a 88. percben. Megnyugvás helyett vérszemet kapott és egy fordulatszámmal feljebb kapcsolt a Rossi-legénység, majd a válogatott csodafegyvere, Szoboszlai Dominik a 91. percben eldöntött mindent. Könyves gyakorlatilag folyosót nyitott a magyarok 10-ese előtt, ő pedig köszönte szépen és kilőtte a bal alsót. Mindezt nézők és Rossi kapitány nélkül. Vért izzadva, küzdve, hajtva, egy percre sem feladva a csatát kijutott a magyar labdarúgó válogatott a jövő évi Európa-bajnokságra! Indul az újabb utazás, 2016 óta csak erre vártunk! Szép volt fiúk! 

közösség

további frisss

lap tetejére