Pörgős nyárnak nézünk elébe- programokat ismertetett az AGORA

Frisss • 2013. május 29., szerda •
A 48. Savaria Táncversennyel veszi kezdetét az AGORA nyári nagyrendezvényeinek sora. Hogy hol mulathatnak a felnőttek, és hol vigyáznak a kicsikre a vakáció alatt, azt egy szerdai sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Könnyű-és komolyzenével hangolódhatunk a nyárba

A város elvárása az, hogy a már bevált, hagyományos programok minden évben megrendezésre kerüljenek, de mellette egy-egy új programmal is megörvendeztessék a szombathelyieket. Az AGORA ennek minden szempontból eleget tesz - fogalmazott Lazáry Viktor alpolgármester a nyári rendezvényeket beharangozó sajtótájékoztatón.

Hogy ez mennyire így van, bizonyítja, hogy tánccal kezdődnek, ünnepi könyvhéttel és Szentivánéji Vigasságokkal folytatódnak, majd 30y koncerttel és Magyar Dal Napjával zárulnak a programok. Közben még olyan ínyencségekkel találkozhatnak a kultúrakedvelők, mint a Bloomsday, a világhírű kubai zenekar, az Omara Portoundo és az Ocho Macho közös koncertje, de a Szombathelyi Big Band Fesztivál is sokakat megmozgat majd.

Marton Zsolt alpolgármester ötlete alapján ismét közlekedik majd a 30y busz, melyet augusztus elsején indítanak útjára. Az alpolgármester reméli, a szombathelyi kulturális élet egy új, üde színfoltja lehet az autóbusz.

Iránya a tábor!

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők. Az AGORA és az Oladi KIKI is várja a vakációzó gyerekeket tematikus táborokkal. Kiss Andrea szakági vezető szerint nem csak egész napra foglalják le a gyermekeket, de olyan élményekkel is gazdagodhatnak, amelyeket sem az iskolában, sem az osztálykirándulások alkalmával nem szerezhetnek. Hozzátette: a minőség magas színvonala mellett az árak igencsak kedvezőek, talán egy átlagos család is megengedheti magának, hogy táborozni küldje gyermekét.

Egyébként az önkormányzat is szervez Városi Nyári Tábort, amely elsősorban a hátrányos helyzetű családoknak szól, és a jövedelmi viszonyok alapján állapítanak meg egy jelképes részvételi díjat.

Fesztivál a határon túl

Tovább folytatódnak a háton túli együttműködések. A Szombathelytől húsz kilométerre fekvő Bildein a Szentivánéji Vigasságokon az augusztus 9-i Picture On fesztiváljukat ajánlják majd kedvezményes a határon innen élők figyelmébe.

Az augusztus az Iseumi Szabadtéri Játékok és a Savaria Karnevál jegyében telik majd. Szeptember 7-ig a Magyar Dal Napjával búcsúzik a nyár az AGORA-ban.

közösség

további frisss

lap tetejére