Kalandozások Ománban

Szponzorált tartalom (x) • 2020. december 09., szerda •
Omán az Arab-félsziget keleti sarkában található, és bár szomszédos az Egyesült Arab Emírségekkel, mégis kevésbé felkapott a turisták körében. Ennek oka, hogy bár az olajnak köszönhetően szintén igen gazdag, mégsem jellemzők a megalomán beruházások, sokkal inkább emberléptékű ország, amely törekszik kultúrájának és hagyományainak megőrzésére. Omán nagyon rendezett, és kiváló infrastruktúrával rendelkezik, ezért természeti kincsei és városai a legnagyobb biztonságban tekinthetők meg.
Kalandozások Ománban

Az elbűvölő Maszkat

Omán fővárosa, Maszkat az egyik legősibb település az Arab-félszigeten. A történelem viharai miatt nincs klasszikus belvárosa, de magas épületeket sem találunk, így látványosságai nagy területen szóródnak szét, amelyeket célszerű szervezett kirándulás keretében megtekinteni. A város egyik legnagyobb épülete a Nagy Mecset, amely hatalmas termeivel, aranyozott díszítéseivel és pálmaligetes kertjével elkápráztatja a látogatót.

Szintén érdemes felkeresni a hagyományos ománi építészet jegyeit magán viselő operaházat, amely vakítóan fehér olasz márványból épült. Bár csak kívülről csodálható meg a szultán palotája, a színes, díszes épület kiváló példája a helyi építészetnek. Természetesen Maszkatban sem hagyható ki a bazár, ahol kicsit belekóstolhatunk az itt élő emberek életébe és ételeibe is.

Lélegzetelállító kanyontúra

Az ország egyik leglátványosabb tájegysége a Wadi Ghul, amelyet szokás Omán Grand Canyonjának is hívni. Aki itt jár, érdemes ellátogatnia a sziklafalba épített, elhagyatott faluba, As-Sab-ba, amely egy keskeny ösvényen közelíthető meg, akárcsak a nem messze található természetes medence, amelynek tiszta vizében fürdeni is lehet. Nem szabad kihagyni a napfelkeltét sem, hiszen a szelíd fények miatt a kanyon hatalmas sziklafalai ilyenkor a legszebbek.

Éjszaka a sivatagban 

Kedvelt célpontnak számítanak az Ibra városától nem messze található Wahiba-dűnék, ahol a legszebb arcát mutatja ez a forró, kietlen vidék. A sárgás-vöröses színű dűnék tetejéről igazán gyönyörűek a naplementék, később pedig a csillagos égbolt nyújt lebilincselő látványt. A turisták végül épített beduin sátorban tölthetik az éjszakát, hogy reggel a kelő napban is gyönyörködhessenek. 

Fontos megjegyezni, hogy Omán változatos szépségeinek kalandokban gazdag felfedezése a távolságok és az eltérő kulturális háttér miatt komoly szervezést igényel, amelyet mindenképpen érdemes profikra bízni.

Vádi túra

Nem szabad kihagyni Omán legszebb vádijának, a Wadi Shabnak a felfedezését sem. A meredek sziklafalakkal övezett keskeny völgy tökéletes túraútvonal: kis vízesések és pálmafák tarkítják, sőt, néhol meg is lehet mártózni a kristálytiszta vízben, ami különösen jólesik az izzasztó gyaloglás után. Itt akár egy hatalmas barlangba is beúszhatnak a vállalkozó kedvű utazók.

közösség

további frisss

lap tetejére