Tömeg és vastaps dr. Balázsy Péter programismertető fórumán

frisss • 2019. szeptember 24., kedd •
Egy tűt sem lehetett leejteni a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban hétfőn este, mikor dr. Balázsy Péter a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje ismertette programját. Teltház volt, a lépcsőkön is ültek, az ajtóban is füleltek a lelkes támogatók és több mint százan ragadtak az előtérben is.
Tömeg és vastaps dr. Balázsy Péter programismertető fórumán

A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely jelenlegi polgármestere az elmúlt 9 év eredményeiről beszélt. Az elsők között említette, hogy lényegesen biztonságosabb lett a város, hiszen 2010 és 2018 között a bűncselekmények száma felére csökkent. Felidézte, hogy kilenc éve a gazdaság fejlesztését tűzték ki célul, ebben pedig szintén sikeresnek bizonyult a városvezetés, hiszen 2010-ben még 4,3 milliárd forint volt az iparűzési adóból származó bevétel, ami több mint duplájára nőtt, most meghaladja a 9 milliárdot.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt a hétfői programismertető díszvendége. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a megyei jogú városok összefogása a jelenlegi gazdasági növekedéshez elengedhetetlen. - Vannak azonban olyan politikai erők, amelyek egyfajta háborús tereppé szeretnék nyilvánítani az önkormányzatokat. Az országos kérdésekről tavaly már döntés született, az európai ügyekről tavasszal, most a helyi közügyekről szavazhatnak az itt élők, arról, hogy kinek szavaznak bizalmat. Az önkormányzati munka az építkezésről kell, hogy szóljon, az ott élők javára. Dr. Balázsy Péter méltó a feladatra, és kellő alázattal, megfelelő hozzáértéssel veheti át a stafétát - foglalta össze Dr. Cser-Palkovics András.

– Itt élek, itt nyugszanak az őseim, itt fogom felnevelni a gyerekeimet. Megtiszteltetés, hogy itt állhatok – így kezdte beszédét dr. Balázsy Péter, a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje a hétfői fórumon. Egyúttal méltatta a helyi vállalatok, és az itt élők szorgalmát az erősödő szombathelyi gazdaságért. A program ismertetése során világossá tette, hogy folytatná a már megkezdett munkát, így az óvodák és bölcsődék megújítását, az Aktív Időskor Programba pedig még több nyugdíjast vonnának be. A ciklus végéig száz utca felújítása a cél, és a szombathelyi kerékpárutak összefüggővé tétele. Környezetbarát buszokkal javítanák a helyi közlekedést és a körgyűrű hiányzó szakaszainak megépítését is tervezik. A város ikonikus épületei: a Brenner-villa, a Nagyszálló és a Huszár-laktanya ügyében elmondta, a Kormány támogatásával már körvonalazódnak a lehetséges megoldási alternatívák. – Szakmai kérdésekre szakmai, politikai kérdésekre politikai választ kell adni. Békétlenség helyett békére, fejetlenség helyett fejlődésre van szükség – zárta gondolatait dr. Balázsy Péter.

Ezt követően dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke szólalt fel, aki a tőle megszokott hévvel vázolta a választások tétjét. Ezzel kapcsolatban elmondta, a Fidesz-KDNP egységes, dr. Balázsy Péterrel és 14 kitűnő jelölttel. Velük szemben felsorakozik két álcivil szervezet, egyik mögött az MSZP-s, DK-s jelöltek listájával, a másik mögött pedig a Jobbik jelöltjeivel.

kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére