A választások tétje, hogy fejlődik Szombathely vagy a harc színtere lesz

frisss • 2019. szeptember 18., szerda •
Lezárult a jelöltállítás időszaka. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltje.
A választások tétje, hogy fejlődik Szombathely vagy a harc színtere lesz

- Az elmúlt 5 évben közösen fejlesztettük Vas megyét. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban több mint 177 sikeres pályázat volt a megyében, és mintegy 24 milliárd forint értékben valósultak meg, illetve indultak el fejlesztések. Ezt a munkát szeretnénk a következő ciklusban folytatni, és ehhez kérjük az itt élők támogatását - foglalta össze Majthényi László jelenlegi elnök, megyei listavezető az eredményeket.

- Készen állunk arra, hogy a Szombathelyen megkezdett hatalmas fejlesztési munkákat folytassuk - folytatta dr. Balázsy Péter, aki emlékeztetett: Dr. Puskás Tivadar polgármester regnálása alatt mintegy 300 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések a vasi megyeszékhelyen. - A célunk az, hogy még otthonosabb és még élhetőbb település legyen Szombathely. 

A programunk összeállt, melyet szeptember 23-i fórumunkon, az MMIK-ban fogunk ismertetni, ahol Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere lesz a vendégünk. 

- Ott fogjuk bemutatni víziónkat arról, hogy milyennek szeretnénk látni a várost évtizedek múlva. Addig is jelölt társaimmal folytatjuk a megkezdett munkát, igyekszünk minél több szombathelyivel felvenni a kapcsolatot, és 

arra készülünk, hogy minden városrész számára konkrét, gyorsan megvalósítható megoldásokat nyújtsunk az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre - jelentette ki Balázsy Péter.

Ezt követően Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke vette át a szót, aki arról számolt be, hogy a hazánkban található 3177 település közül 829-ben indul jelöltjük. További 388 jelölt neve mellett nem szerepel ugyan a párt megnevezése, de a kormánypárt támogatását élvezik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magyarok négyötöde, a vasiak kétharmada tud fideszes jelöltre szavazni. - Ezzel szemben a teljes ellenzék összesen 153 polgármester-jelöltet állított, az általuk támogatott független jelöltekkel együtt is csak mintegy 300-at, ami édes kevés - véli Kósa Lajos. Hozzátette, az országos kép azt mutatja, hogy az ellenzék korántsem olyan egységes, mint azt mutatja, hiszen több helyen indítottak egymás ellen is jelöltet. Csakúgy, mint Szombathelyen, hiszen itt is két civil szervezet indul a FIDESZ-KDNP jelöltje ellen.

- Arra biztatjuk az embereket, hogy építsük, szépítsük, fejlesszük együtt településeinket a Kormánnyal együttműködve. 

Célunk, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettségének átlaga érje el az európai önkormányzati rendszer fejlettségi átlagát, ami összhangban van a Kormány hasonló országos célkitűzésével is - emelte ki Kósa Lajos, aki egyúttal rámutatott, hogy ezzel szemben az önkormányzati választásokon az ellenzék az Orbán Viktor rendszere elleni fellépésre buzdít, ami világos politikai üzenet: háború, harc a Kormány ellen. 

- A háború és az építés nem fér meg egymás mellett. Nehezen elképzelhető az a helyzet, hogy valaki nyílt támadást indít a Kormány ellen, majd annak támogatását kéri, mert valamit csinálni szeretne az adott településen. Ezért érdemes a FIDESZ-KDNP jelöltjeit támogatni - zárta gondolatait a kampányfőnök.
 

kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére