Szemet gyönyörködtető tavak, amelyet mindenkinek látni kell!

Frisss/weather.com • 2017. január 06., péntek •
Tartja a mondás, ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az gyanús. Pedig ezek a tavak valóban lenyűgözőek.
Szemet gyönyörködtető tavak, amelyet mindenkinek látni kell!

Teljesen mindegy, hogy mely irányban indulunk el szűk hazánkból, hiszen Oroszországban és Kazahsztánban épp oly látványos természeti csoda tárul elénk, mint a tengerentúlon. Ráadásul a szomszédos Ausztria is tartogat meglepetéseket a kirándulni vágyók számára.

 

Kaindy-tó

A Tien Shan-hegység ölelésében, Kazahsztán szívében található egy szelet csoda. A víz türkizkék színben pompázik, pedig korábban egy erdőnek adott otthont a völgy. Aztán 1911-ben bekövetkezett egy földcsuszamlás, amely közel 500 ember halálát okozta. Persze a természet sem úszta meg ennyivel.

A földcsuszamlás eredményeképp létrejött egy gát, amely blokkolta az esővíz útját, ezzel kialakítva a Kaindy-tavat, amely nagyon népszerű úti cél lett az évek során. Egyébként érdekesség még, hogy a tó vízhőmérséklete még nyáron sem emelkedik 5 Celsius-fok fölé.

 

Bajkál-tó

Oroszország egyik elvarázsolt kis szigetének nevezik tél szerelmesei. A világ legmélyebb tava a kutatók szerint 25 millió éves és a Földünk fagyott édesvíz készletének ötödét teszi ki - áll az UNESCO tájékoztatásában.

Egyébként nem csak az emberek, hanem az édesvízi fókák is, akik otthonuknak tekintik a Bajkál-tavat. A hideg és a közlekedés miatt ritkán érkeznek a térségbe turisták, pedig látványban nincs hiány. Apropó, azt tudta kedves olvasó, hogy a világ legtisztább taváról van szó?

 

Grüner See

Ha már szó esett a sógorokról, akkor jöjjön a búvárkodás és a túrázás egyik fontos központja. Szabad fordításban a "Zöld-tó" a Hochschwab hegységben található. Télen inkább a kirándulók keresik fel a helyet, majd a tavaszi olvadásnak eredményeképp már a búvárkodás szerelmesei is megérkeznek. A víz felszíne alatt ugyanis szürreális képet nyújt a padok, fák és a növények gyökereinek látványa.

 

Spotted Lake

Ha ősszel gondolna egy merészet és Kanadát választaná, akkor inkább ne tegye. Főleg, ha a Foltos tavat nézte ki magának. Persze akkor is van látnivaló, de az igazán bámulatos arcát nyár elején mutatja meg.

A nagy koncentrációjú ásványi anyagnak köszönhetően pettyessé változik a tó medre. A napsütés hatására a legtöbb víz elpárolog, így még inkább láthatóvá válnak a tó foltjai.

 

Boiling Lake

Ki ne szeretné a lábát áztatni a Dominikai Köztársaság tengerpartján? Pedig van annál izgalmasabb is, főleg ha szeretjük a kihívásokat! Ha azt gondolja az ember, hogy a Boiling lake (Forráspont) garantálja a felfrissülésünket, akkor csúnyán ráfázhat. Mint a neve is elárulja melegünk lesz, és nem csak azért, mert 3-6 órás túra révén lehet megközelíteni a tavat.

Fontos, hogy csak megfelelően felkészülten vágjunk bele a túrázásba és ne restelljük a helyi vezető segítségét kérni. Ha pedig felértünk a tóhoz, akkor csodáljuk meg, ahogy egy nyíláson keresztül gázok szabadulnak fel a föld mélyéből.

közösség

további frisss

lap tetejére