Ön sem boldogul az ajándékok csomagolásával?

frisss.hu • 2015. december 23., szerda •
Íme, az útmutató mindenféle formára nem csak kezdőknek.
Ön sem boldogul az ajándékok csomagolásával?

Ismerős a helyzet, ugye? Amikor az ünnepekre készülve az embernek ezer dolgot kell elintéznie, hetek óta lót-fut, kitalálja, majd beszerzi az ajándékokat, karácsonyfát vesz, végül jönnek az otthoni munkák, és a leges legvégén hátra marad még egy elég fontos feladat: Az ajándékok becsomagolása.

Elvileg a csomagolópapír beszerzése rajta kellett, hogy legyen a „to do” listán, tehát azért nem 24-én kezdünk el rohangálni, de maga a becsomagolás műveletére legtöbbször nem marad idő csak az utolsó pillanatban. De még ha nem is kell kapkodnunk, egy elfogadható küllem megvalósítása sokaknak okoz szinte megoldhatatlannak tűnő feladatot. Elsősorban persze a férfiak kézügyessége, valamint esztétikai érzéke képes megnehezíteni ezt a látszólag banális mutatványt, de valljuk be, nem egyszerű gusztusosan, profinak tűnő módon az ünnepi hangulatot árasztó csomagolópapírba rejteni a különböző formájú, nagyságú ajándékokat.

Külön problémát okozhatnak a nem „szabályos” formák, úgyis, mint háromszög, gömb, vagy henger, valamint a puha csomagolású ajándékok. Nehéz elhinni, de vannak, akik tudományos alapon közelítik meg a problémát és különböző egyenletek segítségével számolják ki a papír nagyságát, a ragasztószalaggal rögzítendő pontokat és így tovább. Azért nem kell megijedni, az alábbi videó kezdőknek is segítséget nyújt, érdemes rászánni pár percet, két nap múlva lehet, hogy többet spórolunk vele!

 

közösség

további frisss

lap tetejére