Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. október 31., szombat •
Az MTK ellen folytatná kiváló őszi szereplését a Haladás labdarúgó csapata. A szombat esti rangadó előtt Mészöly Géza vezetőedzőt kérdeztük a zöld-fehér esélyekről.
Mészöly szerint

Mielőtt azonban a ma esti meccsről szót ejtünk, a hétközi kupameccsre tekintünk vissza. 

A bajnokságban elért 1-0 után mindenki többet várt a szerdai kupaszerepléstől…
Igen, tudom. Ugyanakkor elmondható, hogy a Magyar Kupa meccsen elszenvedett vereség ellenére nagyon egységesek voltunk. Most valóban hiányzott az a kis többlet, ami a gólhoz, gólokhoz vezetett volna. A kapott gól után igyekeztünk mindent elkövetni az egyenlítésért, de sajnos szerdán ez nem sikerült. A kupameccs arra jó volt, hogy jó ellenfél ellen tudtunk jó meccset játszani. A továbbjutás még nem lefutott, három hét múlva mindent megteszünk azért, hogy megfordítsuk az állást. 

Sérülésük után lassan visszatérnek a korábbi meghatározó játékosok is…
Igen, ennek szívből örülünk. Martinez 8 hetes kihagyása, sérülése után még nem volt teljesen fitt, ezért aztán nem tudott annyit hozzátenni, amennyit tőle egyébként elvárunk. Ugrai Rolandnál is éreztem a mérkőzéshiányt. Popinra még várni kell, de november közepén már számítok rá.  

Az MTK ellen nagyon fontos meccs következik…
Valóban nagyon fontos meccset játszunk, hiszen utána – a válogatott pótselejtezője miatt – 18 napos bajnoki szünet következik. Szerencsés volna, ha egy jó meccsen eredményes játékot produkálnánk, és jó érzésekkel mehetnénk a pihenőre. Úgy látom, hogy olyan állapotban vagyunk, mellyel meglepetést okozhatunk és megnyerhetjük a kék-fehérek elleni meccset. Bízom benne, hogy a sérülésből visszatérő játékosaink is hozzáteszik majd azt, ami a győzelemhez kell majd.  

Pont vagy pontok?
A hazai meccsen ,,elvesztett” 2 pontot jó volna visszaszerezni. Az MTK támadószekciója, illetve irányító középpályásuk nagyon veszélyes, de amennyiben jó és stabil védekezésből indulunk meg és elől határozottak, veszélyesek leszünk, akkor az MTK kapuját is bevehetjük. Ha bátor felfogásban egységesen játszunk és még szerencsések is leszünk, akkor szombat este is feltehetjük az i-re a pontot. 

Az MTK-Haladás meccs 18 órakor kezdődik a kispesti Bozsik stadionban. A frisss.hu élőben tudósít a tabella harmadik és negyedik helyén álló csapatok rangadójáról. 

közösség

további frisss

lap tetejére