Birkózó EB: Ligeti Dániel bronzérmes!

szróbert • 2014. április 04., péntek •
A Haladás VSE 24 esztendős 125 kilogrammos szabadfogású versenyzője bronzérmes lett saját kategóriájában. Ezzel Ligeti szerezte meg a magyar csapat első érmét a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon. A csütörtöki versenynap bronzmérkőzésén a szombathelyi birkózó a grúz Davit Modzmanasvilit győzte le.
Birkózó EB: Ligeti Dániel bronzérmes!

Férfi szabadfogás, 125 kg:
Európa-bajnok: Taha Akgül (Törökország), 2. Alan Anatoljevics Kugajev (Oroszország), 3. Olekszandr Hocianivszki (Ukrajna) és LIGETI DÁNIEL
A döntőben: Akgül-Kugajev technikai tus, 1:20 percnél
A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a szombathelyi versenyző 5-2-re győzte le olimpiai ezüstérmes riválisát.
A 24 éves Ligeti - a 2011-es bronz és a 2012-es ezüst után - pályafutása harmadik Eb-érmét szerezte.

Ligeti Dániel Szombathelyen született 1989. július 31-én. A szabadfogású birkózó a Haladás VSE versenyzője. A 2008-as Európa-bajnokságon 96 kg-ban ötödik helyen végzett. A juniorok között második volt az Eb-n. Az olimpiai selejtezőn nem jutott kvótához. A következő évben kiesett a kontinens bajnokságon és a világbajnokságon is. A 2010-es Európa-bajnokságon, már 120 kg-ban versenyezve, hetedik lett. Az országos bajnokságon első helyen végzett. A moszkvai vb-n ötödikként zárt. 2011-ben bronzérmes volt az Eb-n. Az ob-n sérülés miatt nem indult. A világbajnokságon a 17. helyezést szerezte meg. A 2012-es Európa-bajnokságon második volt. A szófiai kvalifikációs versenyen megszerezte az olimpiai kvótát.

A 2012-es londoni olimpián a világbajnoki címvédő fehérorosz Alekszej Semarov legyőzte a nyolcaddöntőben, aki viszont a következő mérkőzésén szenvedett vereséget, így a magyar birkózó vigaszágon sem jutott tovább.

A 2013-as Európa-bajnokságon ötödik helyezést ért el. A budapesti világbajnokságon kiesett. Most pedig bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

 

közösség

további frisss

lap tetejére