Legendás filmes karakterek, akiket a valóság ihletett

frisss.hu/brightside.me - Fotó:brightside.me • 2017. január 16., hétfő •
Dr. House, Sherlock Holmes, James Bond és ez még csak a kezdet…
Legendás filmes karakterek, akiket a valóság ihletett

Előfordul, hogy a moziban látottaknak és a valóságnak semmi közük egymáshoz, de az is, hogy sokkal több dolog kerül a vászonra a való életből, mint azt gondolnánk. Ilyen például Róbert Gida, Dr. House, vagy Dorian Gray alakja is. 

Pán Péter, avagy J. M. Barrie testvére

J. M. Barrie, A Pán Péter szerzője a soha fel nem növő fiú karakteréhez bátyát vette alapul, aki 13 évesen egy korcsolyabalesetben halt meg, így a család emlékeiben örökké gyerek maradt.   

Dr. House, avagy dr. Thomas Bolte

A Hugh Laurie által zseniálisan megformált karakter zseniális annyiban hasonlít az igazira, dr. Thomas Bolte-re, hogy mindketten olyan rejtélyesnek tűnő eseteket oldottak meg, amiket más orvosnak nem sikerült. A sorozat készítői Bolte doktor valós eseteinek leírásaiból merítettek inspirációt.

Sherlock Holmes, avagy Joseph Bell

Arthur Conan Doyle nyomozójának sztorija dr. Joseph Bell életén alapul. Az író tulajdonképpen tanárát alkotta újra, aki sajátos módszereket alkalmazott az orvoslásban.

John Gray, avagy Dorian Gray

Oscar Wilde szintén valós személyt vett alapul Dorian Gray című legendás történetéhez. Az inspirációt John Gray angol költő, kifinomult, intelligens, jóképű alakjából merítette. A valóság azonban nem annyira izgalmas, mint a mű, ugyanis Gray 30 év után papnak állt.

James Bond, avagy Sidney Reilly

Azon még most is megy a vita, hogy kiről mintázták a James Bond titkos ügynök karakterét. A legtöbben úgy gondolják, hogy alighanem egy angol kém, Sidney Reilly személye adhatta az ötletet. Reilly bár nem volt tanult, több nyelven is jól beszélt, ügyesen manipulált másokat, és mágnesként vonzotta a nőket. Emellett kiváló színész is volt, könnyen belebújt másnak a bőrébe, és soha sem esett ki a szerepből.

Christopher Robin Milne, avagy Róbert Gida

Alan Alexander Milne fiáról, Christopherről mintázta Róbert Gida alakját. A srácnak ugyanis a kedvenc játéka egy, az apjától kapott plüssmackó volt, aki később a történetben a Micimackó nevet kapta.   Christopher szerint nem volt túl jó a gyerekkorra, mert anyja csak saját magával törődött, apja pedig az írással volt elfoglalva. A fiú ezért sokat játszott a plüssállataival.

A Wall Street farkasa, avagy Jordan Belfort

A Wall Street farkasa című film Jordan Belfort életrajzán alapul. A pasas eleinte luxuskörülmények között élt, azonban két évre rá tőzsdei csalás miatt börtönbe zárták. Szabadulása után írt két könyvet az életéről. Az volt a mottója, hogy „Tégy úgy, mint egy gazdag ember, és akkor hamarosan az is leszel!”

via Bright Side

 

közösség

további frisss

lap tetejére