Fantasztikus meccsen: Falco - TLI Alba Fehérvár 73-71

Szita Róbert helyszíni tudósítása - Fotó: Tóth Arnold • 2016. március 12., szombat •
Hazai jó sorozatát folytatta szombat este a Falco. A tabella 7. helyét elfoglaló sárga-feketék végig nagyon izgalmas és fantasztikus meccsen győzték le a fehérváriakat. Aki nem az Aréna Saváriában élvezte a meccset, olvassa el a helyszíni tudósításunkat!
Fantasztikus meccsen: Falco - TLI Alba Fehérvár 73-71

Falco KC Szombathely - TLI-Alba Fehérvár 73-71 (17-18, 25-26, 21-12, 10-14) 
kosárlabda NB I/A csoport, alapszakasz, Aréna Savaria
V.: Hegedűs, Jakab, Boros

Megvan a meccs, fantasztikus meccs volt, ilyen bajnokik miatt érdemes a kosárlabdát nézni, szép volt, fiúk!

4. negyed: az első kosarat Wright szerezte, óriási hangulat az Arénában. 7 perccel a vége előtt 6 pont a Falco előnye. Nagyon szoros a meccs, bármi lehet! Bognár kristóf triplája nagyon kellett, 5 perccel a vége előtt 68-63. 3 perccel a vége előtt egyre fogy a levegő, 70-68 ide. Másfél percig 1 pont sem esett. 1 perccel a vége előtt Váradi triplája miatt újra 5 pont a fölény, 73-68. Tripla 73-71 és Wright szerelés. 16 másodperccel a vége előtt az ellenfél támad.  

3 negyed: a fehérváriaknál Pearson 16, a szombathelyieknél relphorde 14 ponttal a legeredményesebb eddig. Váradi Benedek 7, Thomas és Bognár 6-6, Burgess 5, Wright pedig 4 pontot szerzett. A vendégek dobták az első kosarat, sajnos. Jobban jöttek ki a kényszerszünetből a vendégek, 44.52-nél időt kért a sárga-fekete mester. Közben a Szombathelyi Kötélugró Klub ifjai szórakoztatták a közönséget. Nagyon éles a meccs, amihez a játékvezetők is keményen hozzájárulnak. Sokat áll a játék, és ez nem tudom kinek használ majd?! Lehet, hogy nekünk? 53-52-nél az ellenfél kért időt. Hiába, a falco simán nyerte ezt  a negyedet, 63-56. 

Szünet. Noha mindkét negyedet megnyerte az ellenfél, nagyon szoros a meccs.  Közben elmozdult az egyik kosárpalánk, sokan szerelik, ki tudja, mikor folytatódik a meccs?! Jó hosszú lett a szünet. 

A 2. negyed: Bognár triplájával indult a 2. játékrész, 20-18. Több sikeres hazai távoli dobást követően időt kért a fehérvári mester, 30-28 állt ekkor az eredményjelzőn. Nagyon sok a játékmegszakítás, sok ítélet nem is tetszik a hazai publikumnak, mintegy 1500 néző szurkol a Falco csapatának. Váradi közben megmutatta, hogyan kell 4 pontot szerezni egy támadásból, 36-36. Kálmán László először kért időt 36-39-nél, kellett is. Kicsit felrázta a csapatot a mester, aztán megint tripla párbaj jött, a félidőben 42-44. 

Az 1. negyed: a feldobás után a Falco hozta el a labdát, az első kosár pedig Wright nevéhez fűződik, 2-0. Idegesen kezdett mindkét csapat, ezt több eladott labda is jelezte, 6-7 volt az állás 4 perc után. 

A kezdőcsapatok:

Falco: Váradi - Burges - Relphorde - Bognár - Wright.

Alba: Chery - Myles - Spurlock - Pearson - Lóránt.

17.55 - Jó estét és sárga-fekete ksarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére