Kedd délelőtt a Hétszínvirág óvoda is tagja lett az Ovi-Sport programnak

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 04., kedd •
Puskás Tivadar gólpasszt jegyzett a pályaavató mérkőzésen.
Kedd délelőtt a Hétszínvirág óvoda is tagja lett az Ovi-Sport programnak

Kellemes, igazi labdarúgó idő várta az érdeklődőket kedden, a Hétszínvirág óvodába, ahol új, multifunkcionális sportpályát adtak át a gyerekeknek. Az eseményen beszédet mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere, illetve Pál Dávid, aki az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt képviselte.

Ezt követően Shakira slágere csendült fel a hangszórókból és az elbűvölő pom-pom lányok szenzációs tánccal bűvölték el a vendégeket. A színvonalas műsor után következhetett a pálya átadása, azonban még egy meglepetéssel kedveskedtek a gyerekek, illetve az óvodapedagósuk. A város első embere nemcsak pályára lépett, de gólpasszt is adott a találkozón, amely rendkívül látványos összecsapást hozott.

Az intézmény vezetőjével, Kökösy Sándorné, Gabi nénivel pedig a pálya szélén beszélgettünk a gyerekekről, a sportról és az egészséges életmódról.

Mivel gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, ez a szemléletemre is rányomta a bélyegét. Próbálom ezt a szülők és a gyerekek felé is közvetíteni. Teljesen mindegy, hogy milyen sportot választunk a lényeg, hogy szeressük, amit csinálunk. Ezért örömteli, hogy a mozgás által a gyerekekben kialakul egyfajta értékrend. Ráadásul baráti körre is szert tehetnek, így egy értékes közösség tagjává is válnak.

A gyerekek szemében látszott, hogy alig várták, hogy birtokba vegyék már a pályát...

Ahogy a szülők és a kolléganők is kíváncsian tekintettek a pályára. Egyrészt rengeteg sportot kipróbálhatnak egy ilyen pályán az óvodások, másrészt ezzel is segítjük őket az egészséges életmódra. Fontos, hogy a legtöbb csapatsport a kollektív szellemet erősíti, ezért igazán előnyös, hogy ilyen multifunkcionális pályán mozoghatnak.

Beszédében elejtett egy mondatot, amely bizony megütötte a fülemet: nemcsak a csokoládé, hanem a mozgás is boldogsághormont termel...

Ez pontosan így van. Az elégedettséghez, a kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen a mozgás. Nem kell élsportolóvá válni, de amikor lehetőségünk van, akkor igenis ki kell menni a természetbe kirándulni, sétálni egyet.

Mit jelent ez a pálya a környéken élő gyerekeknek?

Egy óriási esélyt, hiszen a Derkovits lakótelep szívében van az óvodánk. Sajnos manapság már nincs annyi lehetőségük mozogni az óvodásoknak, s akkor még nem említettük a hátrányos helyzetű családok gyermekeit, akik nem engedhetik meg maguknak az egyesületben való versenyeztetést, sportolást. Szerencsére az Ovi-Sport Programnak mindenkinek lehetősége lesz mozogni, így egyenlő esélyekkel indulhatnak a nagybetűs életbe.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére