Jé, ennyi rendőrt egy kereszteződésben?!

H.Maja • 2015. május 05., kedd •
Mint kiderült, nem csoportos kiránduláson vettek részt a rend őrei, hanem versenyeztek! Még jó, hogy egymással és nem velünk…
Jé, ennyi rendőrt egy kereszteződésben?!

A Vas Megyei Rendőr Főkapitányság szervezésében öt megyéből érkeztek a fiatal résztvevők. Három különböző versenyszámban mérik össze tudásukat a nap folyamán. Vannak, akik motoros, mások  autós ügyességi próbákon vettek részt, a többiek a Rohonci út, Bartók Béla körút kereszteződésében a forgalomirányítás kategóriában indultak, és helyettesítették – csúcsforgalomban – a közlekedési lámpákat.

Úgy tűnt, mindenki tisztában van a feladattal, annak szakszerű végrehajtásával, akkor is, ha egy-egy mozdulatnál némi bizonytalanságot, vagy a rutin hiányát azért lehetett érezni. Szigorú, három tagú zsűri is árgus szemekkel figyelte a teljesítményeket.

                         

Mint Polgár Zoltán, szombathelyi pontozóbírótól megtudtuk, hiába tűnik még egy autós számára is (legalábbis valós KRESZ ismeretek tükrében) egyértelműnek a feladat, apró „szabálytalanságokat” is azonnal észrevesznek a bírák. Ez a feladatuk, hiszen az évente egyszer, mindig más megyében megrendezett verseny elsődleges célja a közlekedésbiztonság növelése. Ehhez pedig tökéletesen kivitelezett, gördülékeny kézi forgalomirányításra is szükség lehet adott esetben.

Egy-egy kicsit lógó kar, nem megfelelő ütemben elvégzett átállás, vagy helyzetfelismerés is pontlevonással járhat. Az autósok teljes nyugalomban, bár lehet, a sok rendőr láttán kissé megszeppenve vették tudomásul a helyzetet. Bízunk benne, rendben és sikeresen befejeződik majd a megmérettetés és a Vas megyei indulók a dobogó csúcsára állhatnak. Mi szurkolunk nekik!

közösség

további frisss

lap tetejére