Ingyenes Ákos koncerttel turbózzák fel a Szent Márton évet

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 21., csütörtök •
Az ifjúságot szólítaná meg az egyházmegye a két napos programsorozattal, mert egyre valószínűbb, hogy Ferenc pápa nem jön Szombathelyre.
Ingyenes Ákos koncerttel turbózzák fel a Szent Márton évet

Sokszor elhangzott már, hogy 2016 Szent Márton éve, így a tizenkét hónap alatt több mint, 150 a szenttel kapcsolatos program várja a szombathelyieket és az érdeklődőket. Most a Szombathelyi Egyházmegye rendez július 9-10-én Szent Márton Ifjúsági Találkozót, ami nevéből fakadóan inkább a fiatalabb generációt célozza meg.

Veres András megyéspüspök elmondta, hogy ez a rendezvény az egyházmegye részéről a központi esemény lesz. Bár még végleges választ nem kaptak, egyre valószínűbb, hogy Ferenc pápa nem jön Szombathelyre. „Fontosnak tartjuk, hogy legyen egy központi rendezvény, ami jó időben, nagy tömeget is fogadni tud. Nem csak a Szombathelyi Egyházmegye, hanem az egész Kárpát-medence Szent Márton-tisztelőit is vendégül látjuk.”

Július 9-én ünnepi szentmisével indul a programsorozat, majd Böjte Csaba, később Zacher Gábor előadása után, St. Martin egy különleges vizuális élményt nyújtó bemutatóval érkezik Szombathelyre. A napot a NYME-SEK Szökős Néptáncegyüttes fellépése és a velük való közös táncház zárja. Másnap, július 10-én keresztény zenekarok koncertjei mellett Eperjes Károly és a Cenacolo Közösség tesznek tanúságot keresztény hitükről, de a nagy durranás mindenképpen az ingyenes Ákos koncert lesz az Emlékmű-dombon. A megyéspüspök kiemelte: nem csak híveknek szólnak a programok. Szeretné az egyházmegye mindazokat megszólítani a keresőket, és azokat is akik érdeklődnek a keresztény értékrend iránt. 

Puskás Tivadar polgármester lényegesnek tartja a város és az egyházmegye összefogását ebben a különleges évben, amiben még számos remek program várható. 

Kovács Ákos pedig miután kiderült Szombathelyen töltötte a sorkatonsáságát hozzátette, hogy a 2016-os turné két órás műsorát, a "Mégegyszert" hallhatja és láthatja majd a közönség. Július 10-e nem csak az Ákos koncert miatt lesz fontos nap, hanem azért is mert akkor lesz a foci EB döntője. Mindenki megnyugtatására azért hozzátette, hogy a koncert 19 és 21 között lesz, éppen véget ér a meccs kezdetéig, amin reméli a magyarok játszanak a német csapattal. A Kossuth-díjas énekes-előadóművész hozzátette: megtiszteltetés számára a felkérés és az, hogy ezen a programon felléphet. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére