Íme, a legbefolyásosabb nők a világon és Magyarországon

H.Maja, fotó: ABC News, life.hu • 2015. május 27., szerda •
Az amerikai Forbes magazin minden évben összeállítja a listát üzlet, közélet, média és kultúra kategóriában.
Íme, a legbefolyásosabb nők a világon és Magyarországon

Nem nehéz kitalálni, ki nyerte az elmúlt évet. Úgy van, ő Angela Merkel asszony, Németország kancellárja. Amerikai leendő megfelelője, Hillary Clinton a most még csak a második, de amennyiben 2016 novemberében megválasztják az Egyesült Államok első női elnökének, nem kérdés, hogy átveszi a vezetést. Bronzérmes Bill Gates felesége, Melinda, aki emberbaráti tevékenységeivel vívott ki komoly elismerést.

A számunkra nem kifejezetten ismert Janet Yellen, az amerikai jegybank (Fed) elnök asszonya a negyedik helyre került a tavalyi második után, majd jön a világ egyik legnagyobb autógyárának, a General Motorsnak a női (!!!) vezetője, Mary Barra. Jön még itt a lista elején a Nemzetközi Valutaalap, az IMF igazgatója, Christine Lagarde, Dilma Rousseff Brazília elnöke, majd nyolcadik helyen a facebook egyik vezetője, Sheryl Sandberg áll.

A 100 legbefolyásosabb nő között 19 huszonöt év alatti található, 8 államfő, 15 milliárdos, a művészek közül Beyoncé áll a legelőkelőbb helyen, ez a huszonegyedik.

Magyar vonatkozásban a közélet kategóriában a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó áll az élen, őt Szemerkéyni Éva, amerikai nagykövet követi, majd jön Karas Mónika NMHH, és Vida Ildikó Nav elnök. Média terén az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója, Vidus Gabriella nyert, megelőzve Király Máriát, a Ringier és Axel Springer operatív igazgatóját. Harmadik helyen Vékási Andrea, a Nők Lapja lapigazgató-főszerkesztője végzett.

Kultúra terén Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója nyert, majd jön a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Vígh Andrea, a Zeneakadémia rektora áll.

közösség

további frisss

lap tetejére