Húsz év az Anima Sound Systemmel

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 19., szombat •
Tyűha, ilyen koncerten sem mostanában voltunk! Le a kalappal a csapat előtt...
Húsz év az Anima Sound Systemmel

Az biztos, hogy a szombathelyi gyökerekkel rendelkező Anima Sound System a hazai zeneipar egyik legerősebb formációja. Ezt a tényt pedig nem évek hosszúsága mutatja, hanem az a folyton megújuló világképük, egyedi hangzásuk, amitől a hazai elektronikus zene meghatározó alakjai. Húsz éves az Anima, aminek a maguk módján hangot is adtak, Szombathelyen, éppen a Bartók Terem falai között.

Az utóbbinak amúgy megvoltak a hátrányai: kimondottan nehéz volt ülve maradni, úgy éreztük magunkat, mint a rossz gyerekekek az édességboltban, zizegtünk, mozgolódtunk, szóval úgy táncoltunk volna, na... A székek között azért járt a lábunk, sokszor meg éppen elfelejtettünk pislogni, mikor Szilvi torkából kiszakadt az a csodás hangja. Csak bámultunk és bámultunk előre, a profi fényjátékokkal tarkított színpadra.

Első albumukkal, a Shalommal visszanyúltak az időben és újrahangszerelve, megtöltve minden régivel és újjal előadták a legnagyobb dalokat Bognár Szilvivel, Németh Tamással és Prieger Szabolccsal. Szépen lassan haladtak előre az időben, és nagyon finom átmenettel adta át Szilvi Fanninak a stafétát, akivel egy új korszak kezdődött a zenekar életében. Dübörgött a terem a modern elektronikus tánczene, a reggae, a hiphop, a triphop, a hagyományos dalok és zenei kísérletek ötvözetétől. Alig bírtunk betelni ezzel a húsz évvel, annyi az élmény,annyi a koncert, annyi a dallam, amitől még legalább húsz évet kívánunk nekik. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére