Futsal: Elkezdte az edzéseket a Swietelsky-Haladás

SzR • 2015. január 10., szombat •
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Honlapunk megtudta, hogy minden bizonnyal lesz változás a játékoskeretben. Az már biztos, hogy három játékosáról kénytelen lemondani a zöld-fehér csapat.
Futsal: Elkezdte az edzéseket a Swietelsky-Haladás

Gulyás-Kovács Géza családi gyász miatt hazatért Székesfehérvárra. Az igazolása ugyan Szombathelyen maradt, de kevés az esély arra, hogy a tavasszal még pályára lép zöld-fehér mezben. Kiss Márk tatabányai kötődésű és most ott kapott munkát, így hazaköltözik. Emiatt búcsúzik a csapattól is. Márkus Gábort sem láthatják a drukkerek a folytatásban. A tíz meccsén tíz gólt szerző játékos Ausztriában tanul és dolgozik, továbbá ugyancsak Ausztriában, a negyedik vonalban nagypályázik. Mindezt nem tudja összeegyeztetni a futsallal, ezért egy időre szünetelteti a futsalozást.

Ugyanakkor lehetnek érkezők is. Hegyesi Zsolt, Gorjánácz Márió és Dürgő Péter a bajnoki címre törő, listavezető, négyszeres bajnok Rába ETO fiatal játékosa. A Győr mindhármunkat fél évre kölcsönadná a szombathelyieknek. Szerelést húzott az idei első edzésen Balikó Tamás, aki a tavalyi szezonban már viselte a HVSE mezét. Akkor a több játéklehetőségért elfogadta az NB II-es ZTE ajánlatát. Elképzelhető, hogy most visszatér a Haladáshoz.

„Erősen meg kell gondolnunk, hogy mi legyen a játékoskeretünkkel” – fogalmazta meg gondolatait a Swietelsky-Haladás VSE szakosztályvezetője, Somfalvi Csaba. „Az kétségtelen, hogy a három győri fiú erősítés lenne, de egyáltalán nem biztos, hogy velük hosszabb távon is számolhatunk. Továbbá már az is biztos, hogy bejutunk a felsőházba, vagyis most minden kockázat nélkül beépíthetjük, kipróbálhatjuk a helyi nevelésű, helyi kötődésű fiatalokat. Néhány nap biztosan kell a döntéshez.”

Az első bajnoki mérkőzésre biztosan meglesz a döntés, és kialakul majd a keret. Ez nemsokára itt van. Január 19-én a Vasas vendégeként lép pályára a vasi csapat, január 20-án pedig lezárul az átigazolási időszak.

közösség

további frisss

lap tetejére