Fidesz: Íme a Bajnai-párt Simon-ügye

fidesz.hu • 2014. május 23., péntek •
Sipos Péter gyanús ingatlanspekulációkból származó milliárdos bevételei után nem fizetett adót, ez erősen felveti a gyanút, hogy vagyona bűncselekményből származik – jelentette ki Zsigó Róbert. Újabb, baloldali politikus által rejtegetett százmilliókról hallani; ezúttal Bajnai Gordon párttársával kapcsolatban merült fel a gyanú, hogy az adóhatóság elől menekíti több százmilliós vagyonát – hangsúlyozta Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője a május 22-i sajtótájékoztatóján hozzátette: úgy tűnik, ez Bajnai pártjának a Simon-ügye.
Fidesz: Íme a Bajnai-párt Simon-ügye

Mint mondta, a Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi politikusa, Sipos Péter több száz milliós vagyonát, nagy értékű ingatlanjait és befektetési jegyeit úgy próbálta eldugni az adóhatóság elől, hogy azokat a gyerekeire íratta.Bajnai Gordon párttársa ugyanis gyanús ingatlanspekulációkból származó milliárdos bevételei után nem fizetett adót, ez erősen felveti a gyanút, hogy vagyona bűncselekményből származik, és a pánikszerű vagyonmentésnek is ez az oka – jelentette ki.

Zsigó Róbert arra kérte Bajnai Gordont, ne mentegetőzzön, és „ne csináljon úgy, mint akinek az égvilágon semmi köze a saját embereinek az ügyéhez”.
Úgy fogalmazott, szeretnék tudni, hogy Bajnai Gordon tudott-e arról, hogy honnan van párttársa milliárdos vagyona. Tudott-e arról, hogy lehetséges, hogy ingatlanspekulációból és adócsalásból gazdagodott meg Sipos Péter? Vizsgálták-e valaha a pártban ezt a vagyongyarapodást? – sorolta.

Rámutatott, emellett azt is szeretnék tudni, hogy Bajnai Gordon tudott-e arról, hogy saját emberei, Sipos Péter és Jávor Benedek hazudtak a közvéleménynek, amikor a vagyonmentést azzal magyarázták, hogy a politikus a gyerekeire akarta íratnia vagyonát. Tudott-e arról, hogy párttársai hazudnak az embereknek, vagy neki is hazudtak a saját emberei? – tette fel a kérdést.

Zsigó Róbert leszögezte, Bajnai Gordonnak viselnie kell a felelősséget, és válaszolnia a kérdésekre, „mert ez a Bajnai-párt Simon-ügye”. Az a kérdés, hogy ebben az ügyben is kéz kezet mos, és egymásnak falaznak ezután is, vagy hajlandóak válaszolni – zárta szavait a szóvivő.

közösség

további frisss

lap tetejére