Életem rövid története, avagy 9 évtized 9 fejezete

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 11., péntek •
Pünkösty Botond tanár úr könyvbemutatóján jártunk…
Életem rövid története, avagy 9 évtized 9 fejezete

Rendhagyó tanórán jártunk szerdán, hiszen Szombathely egyik legismertebb testnevelő tanárát köszöntötték a város elöljárói. A köszöntők és feleletek után egy szokványosnak épp nem nevezhető érettségi bizonyítványosztás következett, hogy az este végén Pünkösty Botond tanár úr feleljen.

A könyvbemutatónak az Őrvidék Ház adott otthont, a rendezvényt Farkas Csaba az intézmény igazgatója nyitotta meg néhány gondolattal. Ezután dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője emlékezett vissza fiatal éveire, amelynek komoly szereplője volt az egykori Kereskedelmi, ma Horváth Boldizsár Szakgimnázium testnevelője. Kiemelte, hogy a szombathelyi kosárlabdaélet szerves részét képezte Pünkösty Botond, aki később az atlétikát is rengeteg gyermekkel szerettette meg. S tette mindezt egyenes és határozott jellemmel.

Dr. Puskás Tivadar polgármester örömmel vette kezébe a könyvet is. Kijelentette, hogy ez a kötet nemcsak a tanár úrról szól, hanem rólunk, szombathelyiekről. Beszédében utalt továbbá arra is, hogy rengeteg sportsikert értek el tanítványai, akik ezáltal az iskola, valamint a város hírnevét is öregbítették.

A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium igazgatója, Sági József is köszöntötte a vendégeket és a könyv szerzőjét is. Kedves kis történeteket hallhattunk a tanár úrról és többen felnevettek azon a megállapításon, hogy bárcsak most is a mutatóujj felemelésével rendet lehetne tartani a diákok között, mint egykor. Az intézmény vezetője egyébként egy kedves gesztussal is készült, hiszen egy különleges bizonyítványt nyújtott át Pünkösty Botondnak.

A könyvbemutató fénypontjaként maga a szerző is köszöntötte a vendégeket és elárulta, hogy kilenc évtized történeteit kilenc fejezetre tagolva szedte egy csokorba. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újabb kötet láthat napvilágot.

Az estét állófogadás zárta és reményeink szerint hamarosan találkozhatunk ismét a tanár úrral, akkor is egy új könyv kapcsán.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére