Egy igazi angyal transzformációja...

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 25., péntek •
A tragikus tüzes balesetben elhunyt szombathelyi tűztáncosra emlékeztek.
Egy igazi angyal transzformációja...

Tavasszal egy ország rendült meg a hír hallatán, hogy a tehetséges tűztáncos, Farkas Linda nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett egy próba során. Egy új, veszélyes eszközzel gyakorolt, mikor a baleset történt, melynek során az artista testének jelentős része megégett. A győri Petz Aladár Kórházban hetekig küzdöttek Linda életéért, de végül nem tudták megmenteni.

Most fél évvel később a Weöres Sándor Színház adott helyet az Egy angyal transzformációja című, magyarázatra nem szoruló kiállításnak.

Oroszy Csaba köszöntése után Gora Krisztián tűzzsonglőr a megnyitón úgy fogalmazott: Linda mindenkiben ott él, és motivál. Elmesélte megismerkedésük történetét, azt, hogy alakult a tűzszínház. Linda munkássága messze túlmutat Szombathelyen, Magyarországon, a világ minden részén ismerik a nevét ebben a szakmában. Linda a hivatásával egy magasabb szintre emelte a tűztánc önkifejezési formáját. Magas technikai tudással, az előadások mondanivalójával, szimbólumvilágával maradandót alkotott.

Farkas Linda 2000-ben végzett a kaposvári Zichy Mihály Művészeti Szakközépiskola textiltervezői szakán. 2003-ban Szekszárdon más fiatal művészekkel együtt megalapította a Magma Tűzszínházat, amelyet 2005-től egyedül képviselt. Világszerte elismert és ünnepelt tűztáncos volt, akinek előadásmódja és tűzjelmezei egy új utat nyitottak ebben a műfajban. A kiállításon ezekből látható egy válogatás, valóságában, képen és mozgóképen.

A kiállítás megtekinthető: 2017. január 2-ig.

A belépés ingyenes.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére