Botrányos körülmények között veszített csatát a Haladás

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 09., kedd •
Két szett előnnyel is vezettek a szombathelyiek, de a könnyed győzelem helyett vereséget szenvedett a vezetőedzőjét vesztő zöld-fehérek.
Botrányos körülmények között veszített csatát a Haladás

Szép számú közönség előtt kezdődött az NBI-be jutás sors eldöntő mérkőzés. A kezdeti pontváltásokat követően a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Taktikus nyitásokkal szűrték az ellenfél támadójátékát. Jó támadásaiknak is köszönhetően több pontos előny sikerült állandósítaniuk, amelyet a játszma végén is sikerült megtartani.
 
Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második játszma is. A kezdeti egál körüli eredményt követően a stabilabban nyitó Haladás szerzett 3 pontos előnyt. Jól működött a vendégek támadójátéka, sikerült megtalálni az ellenfél gyenge pontjait. Ennek köszönhetően a második játszmát is behúzta a Haladás.

A harmadik játszma eleje azt sejtette, hogy továbbra is dominálnak a szombathelyiek. 8-6-nál már két pont volt az előnyük. Ezt követően azonban több téves bírói ítélet hozta meg a fordulatot és segítette az egyre jobban magára találó miskolci lányokat. Szétesett a vendégek nyitásfogadása, valamint támadójátéka. Dicséretesen használta ki a zöld-fehérek hullámvölgyét a hazai gárda, amely szépített a szet végére. 

Lendületet kapott a Miskolc, próbált visszarázódni saját játékába a vendégcsapat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Feljavult a hazai nyitásfogadás és ez nagyszerű centerjátékkal párosult. Egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Aztán ismét jöttek a játékvezetők és egy hosszúra ütött miskolci támadásból pontot adott a vendégeknek, majd a hazai csapatkapitány reklamálására, amely sokszor ezen a mérkőzésen, elvette a pontot az első játékvezető a szombathelyi csapattól. Látszott, kizökkentette a játékból Haladást a visszavont bírói ítélet. Ennek köszönhetően 3 pontos előnyre tettek szert a hazaiak. A hajrában egalizált a Haladás, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok. 23-23-as állást követően a szerencsésebb hazaiak örülhettek, hiszen sikerült kiegyenlíteniük a szettek arányát.

Az 5. játszma elején ismét főszereplőkké váltak az addig sem háttérben tevékenykedő sípmesterek. Tisztán három érintésből áttett labdát egyedül Varga játékvezető nem látta téves ítéleténél a reklamáló szombathelyiek edzője sárgalapos figyelmeztetést kapott. Ezzel pedig ismét sikerült kizökkenteni a szombathelyi csapatot. 5:4-es állásnál ismét főszerepet kaptak a játékvezetők, akik közül az elsőszámú sípmester kiállította a Haladás edzőjét, majd a kiállítást értetlenül fogadó edzőt kizárta a mérkőzésből. Ezzel a döntéssel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés sorsa. Ezt követően már nem tudtak visszaszökkeni a mérkőzésbe a szombathelyiek és elvesztették a mindent eldöntő játszmát is. 

Nem veszett el még a Haladás VSE/SI esélye, hiszen 3:0, 3:1-es hazai győzelme esetén kiharcolja az NBI-be jutást. Nehezíti a sorsukat, hogy várhatóan a kizárt edzőjüket automatikusan el fogja tiltani a Miskolc elleni mérkőzéstől a Szövetség. 

dr. Mucsi Péter vezetőedző: Dicséret illeti a lányokat, hiszen nagyon akartak nyerni és az első két szettben kiválóan játszottak. A Miskolc nagyon jó csapat, remekül mezőnyöznek és a centerjátékuk is kimagasló. Szomorú, hogy a játékvezetők főszereplők lettek, és nem csak a csapatok tudása döntötte el a mérkőzés sorsát. Mind a két csapat és a mérkőzés tétje is megkívánná, hogy ennek megfelelő színvonalú játékvezetők vezessék ezeket a mérkőzéseket és ne lehessen tönkre tenni egy csapat egész éves munkáját.

Miskolci VSC/MVSI – Haladás VSE/Sportiskola
3:2
(-17,-22, 15, 23, 10)

HVSE/SI: Horváth Dóra, Bokor Laura, Mikos Patrícia, Merklinné Zubor Enikő, Pető Tamara, Dancsecs Nikolett, Zoltán Anna (libero)
csere: Mohl-Benesóczky Anna, Fazekas Szilvia
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter
edző: Antonio Mircea Petre
jó: Merklinné Zubor Enikő

közösség

további frisss

lap tetejére