Bolfán Niki szerint tavasszal robbant igazán a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Haladás • 2016. november 15., kedd •
A zöld-fehérek átlövője boldog, hogy visszatérhetett szeretett csapatába.
Bolfán Niki szerint tavasszal robbant igazán a Haladás

Hosszú éveket húzott le Bolfán Nikolett a Haladás VSE színeiben, aztán váratlanul Sárvárra igazolt. Az NB II-ben eltöltött szezon után, nyáron ismét magára húzta a zöld-fehérek mezét. A fiatal csapat egyik meghatározó játékosa szerint jót tett neki a váltás és bízik a Hali sikerében.

Mindenkit meglepett, hogy eligazoltál Szombathelyről, de most újra a Haladást erősíted. Milyen ambíciókkal érkeztél vissza a vasi megyeszékhelyre?

Csalódott voltam, amiért távoznom kellett, hiszen nagyon szerettem a csapattársaimat és a Haladást is. A sárvári időszakot követően boldogan tértem vissza, mert úgy éreztem, hogy számítanak rám. Új edző, új stáb és tiszta lap. Nyoma sem volt az előítéleteknek, ezért örömmel jöttem haza…

A keret átlagéletkora meglehetősen fiatal. Véleményed szerint ez jó, vagy rossz dolog?

Szerintem egyetlen dolog szólhat ellene, a rutintalanság. Viszont sokkal több szól mellette, hiszen sok mérkőzéssel és edzéssel a hátunk mögött ezt az akadályt is legyűrhetjük. A fiatalság erénye emellett a gyorsaság és a tanulékonyság. Ráadásul a csapat nagy része már játszott az NB I/B-ben, így nem ismeretlen számukra az iram.

A vezetőség úgy alakította ki a keretet, hogy a fiatalok mellett helyi kötődéssel is rendelkezzenek a játékosok. Milyen a csapaton belüli harmónia?

Érkezett pár játékos az ETO-ból és korábban már a felvetéstől is tartózkodott volna mindenki, de kellemesen csalódtunk egymásban. Hamar kialakult a bizalom és remek hangulatban dolgozhatunk. Nincsenek széthúzások, mindig le tudunk ülni és meg tudjuk beszélni a dolgokat. Sőt, ritkaságszámba menő lehet, de nem csak az edzővel van megbeszélés egy-egy mérkőzés után, hanem köztünk játékosok között is. Nagy az összetartás csapaton belül, így jó ebbe a közösségbe tartozni.

Ugye épül az új sportkomplexum, viszont az átadásig még van idő. Hogy viselitek a büki albérletet?

Szerencsére nincs különösebb problémánk vele. Persze érezzük, hogy nem otthon vagyunk, a szurkolók is nehezen szokhatták meg, hogy nem Szombathelyen játszunk. Viszont pozitív „csalódásunk” is van. A Vasas elleni rangadón egy büki nagypapa Haladás pólóban szurkolt és ütötte a dobot. Szóval hazai környezetet varázsoltak nekünk a helyiek is, ennek pedig nagyon örülünk, mert szeretnek és elfogadnak bennünket.

Milyen poszton számítanak rád a csapaton belül?

Korábban inkább a védekezést bízták rám, mert keményebb vagyok az átlagosnál. Jelenleg átlövőként lépek pályára, de természetesen fejlődnöm kell még bizonyos területeken.

Véleményed szerint az első évetekben mire lesz képes a Hali?

Még mindig érződik, hogy nem ismerjük annyira egymást, ezeket leginkább egy-egy indításnál, vagy ütemtelen passzoknál érezzük meg. A vezetőség elvárása a legjobb nyolcba kerülés, szerintem pedig az ötödik helyre odaérhetünk. Ennek reális esélye van, és biztos vagyok benne, hogy tavasszal robbantunk egy nagyot. 

közösség

további frisss

lap tetejére