95% -os készültségben a Csónakázótó

frisss.hu - Fotó: Horváth Csaba • 2015. június 16., kedd •
Még nincs elég kuka és a kerékpártárolókat sem helyezték ki.
95% -os készültségben a Csónakázótó

Nagy erőkkel vonult ki a sajtó a mai Csónakázótó-bejárásra, ahol megtudtuk, még most sem fejeződtek be teljes mértékben a munkák. Pontosítva tesszük hozzá, körülbelül 95%-os készültségben van, de a hétvégéi Szentivánéji mulatságokra puccba vágják a helyszínt. Rosszat nem nagyon tudunk mondani, igényes és szép lett a környék, de nagy hiányosság még így is, hogy kevés a szemetes és még nem szerelték fel a kerékpártárolókat.

Az IVS harmadik ütemébe tartozik a Csótó felújítása vagyis az új Városliget kialakítása. A számok tekintetében mondjuk, hogy több mint ötezer négyzetméteren kihelyeztek hatvanhét padot, tíz hulladékgyűjtőt és két sakkasztalt. A parkosítás során ötven fát és közel száz vízinövényt ültettek el. A Csónakázó-tó három horgászstéggel gazdagodott, illetve tizenkilenc horgászállást is kialakítottak.

Jelenleg az áteresz és a vizes játszótér kialakításán dolgoznak a szakemberek, a burkolatok megépítése és az ivókút beépítése zajlik. A vizes játékokat június végén építik be. A megvalósítás végső határideje június 30. Azonban a hétvégi nagyrendezvényre - a Szentivánéji Vígasságokra - a területet alkalmassá teszik a gyalogos közlekedésre.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére