A Vas megyei iskolások nyári szünete máshogy telik?

(x) • 2013. július 15., hétfő •
Már egy hónap eltelt az iskola utolsó napja óta, ám még mindig másfél hónapig válogathatunk a jobbnál jobb lehetőségekből a nyári szünet hasznos eltöltésére. Táborok, nyaralás és nyelvtanfolyam. Mit választanak a Szombathely és környékiek?
A Vas megyei iskolások nyári szünete máshogy telik?

A Smile Nyelviskola vezetőjét, Nagy Mariannt kérdeztük a nyári időszakról és a  lehetőségekről. Angol és német, kötetlen időbeosztás, egyéni haladási ütem. Tudjuk, hogy egész évben  nyitva vannak napi  12 órában és hétvégén is.

Miben más a nyár?

- Ebben az időszakban ha lehet ezt mondani, még több helyre és szélesebb nyitva tartásra van szükség, hisz tanulóink sokasága hetente sok-sok órát jön angolozni és németezni, a cél már az őszi nyelvvizsga! A nyitva tartásban termeink számát bővítjük, így párhuzamosan több teremben folyik az oktatás angolul és németül napi 12 órában. Az iskolásokat szüleik kísérik el, 13 éves kortól a főiskolások, egyetemistákig mindannyiuknál a cél a nyáron egy nagyot haladni az anyagban és sikeres vizsgát tenni még idén.

Tehát főleg a nyelvvizsga a cél, mi a tapasztalat, sikerül ennyi idő alatt?

- Természetesen! S, mivel a Smile-ban a nyelvvizsgára garanciát is vállalunk, nem érheti  meglepetés tanulóinkat a megmérettetésen.

Mikor indulnak tanfolyamok?

- Nem kell csoportindulásra várni, minden nap lehet kezdeni. Ha még az idei nyelvvizsga a cél, érdemes minél előbb, hogy intenzíven még a nyáron elérjük a kitűzött célt!

Így ha az iskolás gyermekek szülei már holnaptól szeretnék a hasznos időtöltést biztosítani, akár már másnap lehet kezdeni?

- Igen, így van, az elmúlt 13 évben sok-sok tanulónk már aznap elkezdte a tanfolyamát, s mára több ezren sikeres nyelvvizsgát tettek s legalább ennyien külföldön vállaltak munkát.

Apropó,külföldi munka, sokan járnak emiatt is hozzátok?

- Hogyne! Itt a határ mellett az ausztriai munkavállalás nagyon népszerű, a németen kifejezetten külföldi munkavállalóknak szóló órákon sajátítják el tanulóink a kinti boldoguláshoz szükséges ismereteket. 

Tehát nem csak az iskolásokat, hanem a felnőtteket is szeretettel várjátok, igaz?

- Természetesen, legidősebb tanulónk 73 éves, s mivel a Smile-ban mindenki a saját ütemében halad, könnyedén tanul együtt fiatal s idősebb egyaránt, hisz nem kell egymáshoz alkalmazkodniuk.

Jól hangzik! Összességében tehát érdemes mielőbb elkezdeni, hogy még ezen a nyáron beleférjen a nyelvvizsgára való felkészülés is.Hol lehet jelentkezni?

- Telefonon, a 94/501-762-es telefonszámon, vagy személyesen a Fő tér 24/C-ben. (bejárat a Király u-i nagy parkolóból). A facebook-on követőinket nap mint nap friss hírekkel, játékokkal várjuk! www.facebook.com/smilenyelviskola.hu

 

közösség

további frisss

lap tetejére