Edzőképző roadshow Kemény Dénessel Szombathelyen

EB • 2013. április 23., kedd •
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is ellátogatott arra az edzőképző roadshow-ra, amelynek Szombathely adott otthont. Az elméletet hamarosan gyakorlat követi: nyáron Savaria-kupa, majd U20-as vízilabda világbajnokság.

Augusztus 12. és 18. között a vasi megyeszékhely ad otthont a Junior Vízilabda Világbajnokságnak- számoltunk be a minap. Nem kellett sokat várni, és ismét Szombathelyre látogatott a sportág krémje.

A vendégeket Lazáry Viktort sportügyekért is felelős alpolgármester köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagy rendezvénynek adhat otthont a város. Egyrészt öregbítik a város hírnevét, másrészt jó alkalom, hogy a fiatalok példaképeket lássanak.

Újságírói kérdésre az alpolgármester elmondta, tervezik a Tófürdő és az uszoda felújítását is. Jelenleg az utóbbira van nagyobb esély, a Vasivíz Zrt. ugyanis már beadott egy uszodafejlesztési pályázatot, de akkora összegről van szó, hogy miniszteri döntést kívánt - tette hozzá.  Ebből egyébként fejlesztenének, és új vízfelületet is létrehoznának.

Edzők állítottak össze felkészítő anyagot, edzőknek. A tanulmány alapján akár a testnevelés tanárok is nekiállhatnak a vízilabda oktatás alapjainak. Mint elhangzott, egyre nagyobb szükség lesz rá, Szombathelyen jövőre 54 kisiskolás kezdi meg tanulmányait ilyen osztályban.  A felkészítő anyagot roadshow keretében népszerűsítik.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta: fontos, hogy az alapokat már fiatalkorban jól elsajátítsák a sportolók. A cél az, hogy a jelenlegi utánpótlás benne legyen a négy legjobb nemzetközi csapatban - húzta alá.

Gyakorlásból nem lesz hiány, Savaria Kupa, majd U20-as világbajnokság. Ráadásul mindegyik Szombathelyen.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére