Új aszfalt várja a gördülő sport szerelmeseit

EB • 2012. szeptember 19., szerda •
Jobb körülmények fogadják a sportolni vágyókat a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium udvarán található skate parkban. A Vargaréna új aszfaltot és elemeket is kapott, mintegy öt sportágat szolgál már ki.

Bringások levegőben szaltóztak, gördeszkások slide-okon akrobatikáztak, rolleresek száguldoztak. Ezúttal nem amerikai tini sorozatból idéztünk, hanem Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola udvarán látottakat festettük le. Tizenöt éve már, hogy a gördülő sportot űzők itt gyakorolhatnak, ám a pálya egyre kisebbnek bizonyult. Szombathely Város Önkormányzata 6, 3 millió forinttal támogatta a létesítményt. Az összegből ezer négyzetméteren új aszfaltot kapott a pálya, és néhány csövet is kicseréltek.

Varga Jenő skate-oktató, a Vargaréna megálmodója a pálya-avató ünnepségen sem hazudtolta meg magát, egyszer rollerre, máskor ugráló rúdra pattant, hogy kellő hangulatot teremtsen. A város elöljáróit esernyősorfal fogadta, majd mozgó kiállítás keretében elevenítették fel a másfél évtized pillanatait.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte, a város számára fontos, hogy támogassa a sportot, hisz az összetartozásra, kitartásra, lelkesedésre tanít. Fa híján, ahogy Varga Jenő fogalmazott, az iskola tanulói álltak oszlopot a szalagátvágáshoz. Balogh Gabriella iskolaigazgató, dr. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester és Sági József a sportbizottság elnöke vágták át a nemzeti szalagot, majd igazán extrém bemutató következett.

Kérdésünkre Varga Jenő elmondta, nagyon jó minőségű pályát alakítottak ki, melyen mind az öt gördülő sportág képviselői elférnek. Kiemelte: a pálya hétköznapokon tanítás után, azaz fél háromtól, valamint egész hétvégén nyitva áll a sportolni vágyók előtt. A cél, hogy ezt használják, és ne a város köztereit.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére