Szöszi megy, Kálmán valószínűleg marad - Interjú Szabó Zsolttal

EB • 2012. június 28., csütörtök •
Egy hónappal az ezüsteső után Gráczer György, a Falco ügyvezetője sajtótájékoztatón számolt be ma délelőtt a csapat körüli változásokról. Szabó megy, rajta kívül azonban rábólintott a magyar mag a folytatásra. Sok év után először, anyagilag is helyre került a csapat, és kilátásban van egy új névadó szponzor is.

A csapatszellem megőrzése (is) a cél

 

A bajnokság vége után egy héttel meg is kezdődött a játékosokkal való egyeztetés, ma már elmondhatom, hogy Harazin, Szanati és Jarosevits hosszabbított, Simon és Will esetében pedig életbe lépett a +1 éves opció - kezdte a sajtótájékoztatót Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője. Hozzátette: van egy távozó is, Szabó Zsolt alias Szöszi ugyanis kezdeményezte szerződésének felbontását. Kálmán Lacival kapcsolatban arról számolt be, hogy továbbra is nagy szüksége van a csapatnak a fiatalokat meghazudtoló játékára, jelenleg szabadságon van, július 2-án pedig műtik a könyökét, utána fog dönteni. Bencze Tamás vezetőedző és ő maga is számítanak rá a következő szezonban- tette hozzá.

 

Gráczer György a költségvetés kapcsán arról számolt be, hogy a múlt heti közgyűlés plusz 60 millió forintnyi támogatásról döntött, nagyban megkönnyítve ezzel a csapat helyzetét. Ezzel minden tartozásukat fedezni tudják, és tiszta lappal vághatnak neki a következő szezonnak. Az ügyvezető elárulta azt is, több kisebb- nagyobb céggel is tárgyalásokat folytatnak a szponzori pénzeket illetően, többek között egy Szombathelyen letelepedni kívánó vállalattal, amellyel középtávon, minimum 3-5 évre terveznek, és amely akár a csapat névadója is lehet. Ha ez összejön, az anyagi hátterük biztosítva van egy időre.

Anyagilag is helyre került a csapat

Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester szintén részt vett a tájékoztatón. Kiemelte: az eredményt, melyre talán még maguk a tulajdonosok és szurkolók sem vártak, a csapatszellemnek köszönhető, ezért igyekeztek megtartani a magyar magot. A cél továbbra is kettős: legyen Szombathelynek egy szerethető csapata és kerüljünk be a nyolc közé- véli az alpolgármester. Lazáry kifejtette: a támogatás az ezüstéremmel járó pluszkiadásokat fedezi, és szerették volna, hogy hosszú idő után ne legyen tartozása a klubnak.

Jövőre három légiósa lehet a Falconak

Bencze Tamás vezetőedző arról beszélt, hogy Szabó távozása több kérdést is felvet. A magyar keretünk ezzel gyengül, de  ilyen kaliberű magyar játékost már nem fogunk találni, úgyhogy várhatóan 3 légiósunk lesz. Egy a kettes, egy a négyes és egy az ötös posztra.

 

Timberlake még nem mondott se igent, se nemet, még mindig nem tettünk le róla, de rá nagyon minimális az esélyünk. Pantelics esetében pedig azt mondom, hogy 50 %, hogy marad, de neki többek között egy német első osztályú lehetősége is van – vázolta fel a légiósok helyzetét Bencze Tamás, aki egyébként már keresi az utánpótlást. Jövőre a fiatalokra is jobban kíván támaszkodni Bencze, az U18-as csapatból már biztosan velük kezdi az edzéseket Váradi Benedek. Az a fontos, hogy jó játékosok és jó emberek legyenek- fűzte hozzá.

 

 

Szöszi még kosarazik Szombathelyen

A sajtótájékoztató után megkerestük Szabó Zsoltot. Lapunknak azt nyilatkozta, hogy közös megállapodás alapján bontották fel a szerződését, azonban az okokról nem beszélhet. Nagyon pozitívnak és jónak ítéli meg az itt eltöltött időszakot. Nincs semmilyen rossz érzés benne. Nincs ajánlata sem külföldről, sem Magyarországról. Amíg nem zárultak le a Falcoval a tárgyalások addig senkivel nem akart tárgyalni, semmilyen ajánlatot nem hallgatott meg.

Szabó Zsolt lapunknak azt is elmondta, hogy Szombathelyen játszik majd a magyar válogatottal és itt is edzőtáboroznak, úgyhogy gyorsan visszatér a vasi megyeszékhelyre. Bízik abban, hogy szép eredményt ér el a magyar csapat az EB selejtezőben. A fiatal kosaras szerint van esélyük a csoportból a továbblépésre.

közösség

további frisss

lap tetejére