Súlyos vereség az Aréna Savariában: Falco KC – PVSK 63-83

SzR-TT • 2014. március 20., csütörtök •
A Pécset fogadta a Falco az NB I-es kosárlabda-bajnokság középszakaszának alsóházi mérkőzésén. Az Aréna Savariában március 19-én lebonyolított csatában Andjelko Mandic csapata sajnos egyáltalán nem azt nyújtotta, amit a kilátogató ezerkétszázfős szombathelyi közönség várt. A pécsiek végig vezetve, minden játékrészt megnyerve, simán legyőzték a hazai sárga-feketéket. A frisss.hu helyszíni tudósítását és a képgalériánkat az alábbiakban találja.
Súlyos vereség az Aréna Savariában: Falco KC – PVSK 63-83

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Pécsi VSK-PANNONPOWER 63-83 
(18-19, 18-27, 14-19, 13-18)
Aréna Savaria, 1200 néző
Vezette: Földházi T., Török R., Boros T. (Major)
Falco: Vlahovics 9/3, Váradi 6, Perl 9, Mitchell 13, Szabó M. 16 Csere: Will 8/6, Simon L. 2, Bognár K. -
Pécs: NELSON 14, Csabay 14/9, Biró 6, BUDIMIR 25/9, Sarlija 11 Csere: Halász 9/3, Bödör 2, Délity -, Nagy K. 2

A bemelegítés során, pár perccel a feldobás előtt Timberlake combsérülést szenvedett, így végül csak két külföldivel állhatott fel a Falco.
Mitchell középtávolijával indult a meccs, de Sarlija egy 2+1-essel hamar fordított. Az amerikai erőcsatár és Szabó Miklós pontjaival tudtuk tartani a lépést a vendégekkel. Ők pedig Budimir vezérletével folyamatosan vezettek, az első negyed végén 18-19 volt az állás. 
Nagyon gyenge védekezés, és akadozó támadójáték jellemezte a szombathelyieket, míg az ellenfélnél belelendült Nelson is, aztán persze a játékvezetők sem a javunkra tévedtek. A félidőben már tíz pontra nőtt a pécsiek előnye, 36-46 állt az eredményjelzőn.
A szünet sem hozott változást, egyik játékos sem nyújtotta azt, amit tud. Azért nem nőtt jelentősre a különbség, mert Csirke Ferenc együttese is sokat hibázott. A harmadik negyed végén rengeteget hibáztunk, s emellett a vállalkozókedvvel is hadilábon álltunk. Az utolsó kétperces pihenőre 50-65-os állásnál került sor.
A negyedik negyed sem hozott fordulatot. Noha az elején még hárompontos dobásaink is voltak, de hiába, Budimirék okos, taktikus játékkal 20 pontos győzelmet arattak. A Falco teljesen szétesett a végére, szórványos füttyszó jelezte, ez így nem érhet play-off-ot. A vége 63-83 lett oda.
Andjelko Mandics, a Falco edzője a meccs után elmondta: egészen biztosan ez volt az eddigi leggyengébb meccsünk. Nagyon rosszul játszottunk, ez katasztrófa volt. Pocsékul védekeztünk, de a hazai pályán dobott 63 pontunkra sem lehetünk büszkék. Mindössze három triplát dobtunk, volt viszont 19 eladott labdánk, ez egyszerűen hihetetlen. Biztosan megéreztük Timberlake hiányát is, de azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki 2 perccel a kezdés előtt megsérül. 

közösség

további frisss

lap tetejére