Nem adta magát könnyen a DEAC

• 2020. szeptember 22., kedd •
De nem is vártunk mást a remekül rajtoló debreceniektől, akik nagyon komoly csatára kényszerítették a Haladás VSE NB I-es bajnoki aranyra hajtó futsal csapatát.
Nem adta magát könnyen a DEAC

A népes szombathelyi szurkolótábor nagy örömére két nagy visszatérője is volt a szombathelyi csapatnak: a brazil Darrieer és Dávid Richárd is a melegítő játékosok között volt. Alasztics Marcell viszont apróbb sérülése miatt nem lehetett a társaival. A mérkőzés második percében azonban nem a két felépült sztár, hanem két ifjú titán játszotta a főszerepet: Hajmási centerezését Gerencsér továbbította a hálóba. Sajnos nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek a vezetésnek, ugyanis a 6. minutum elején a játékvezetők büntetőt ítéltek a DEAC javára, amit Thiago magabiztosan értékesített is. A folytatásban ugyan fölényben játszottak Juanra mester tanítványai, ám nem tudtak túljárni a remekül védő Dobi eszén. A 16. percben viszont egy lövés kijött a debreceni cerberusról és Darrieer a hálóba lőtte a kipattanót. A félidő hajrájában aztán alaposan felpörögtek az események: előbb a vendégek hagytak ki egy kisbüntetőt (10 méterest), majd pedig Vas Ádám növelte a vasiak előnyét, ennek köszönhetően pedig a szünetben 3:1-re vezettek Dróthék.

Térfélcserét követően Dróth Zoltán ugyan kétszer is eltalálta a kapufát, ám újabb gólt nem tudtak összehozni a hazaiak. Nem úgy a DEAC: az öt a négy elleni játékra váltó vendégek a 38. percben Thiago újabb találatával szépítettek. A hajrában már egyik háló sem rezdült, így aztán, ha nehezen is, de sikerült 3:2-re megnyernie a derbit a Halinak - olvasható a klub hivatalos portálján.

- Úgy gondolom, hogy végig mi irányítottuk a történéseket, de nagyon sok helyzetet elhibáztunk, ezzel pedig a saját dolgunkat nehezítettük meg. Örülök annak, hogy Dávid és Darrieer jó játékkal tért vissza. A Debrecen igen kemény ellenfél volt, így ez a három pont alaposan fel is értékelődik. Az biztos, hogy pénteken a Berettyóújfalu még komolyabb feladat elé állít majd bennünket, de bizakodva várjuk a rangadót - összegzett a lefújást követően Juanra Calvo, a Haladás vezetőedzője.
 
Haladás VSE-DEAC 3:2 (3:1)
Gólszerzők: Gerencsér Antal (2.), Darrieer (16.), Vas Ádám (20.) illetve Thiago 2 (6., 38.)

Fotó: haladasvse.hu

közösség

további frisss

lap tetejére