Két napon keresztül a táncé lesz a főszerep a Sportházban

sd • 2020. szeptember 30., szerda •
20 kategóriában, 9 korosztályban mérettetik meg magukat a vensenyzők standard és latin-amerikai páros táncokban, 8 kategóriában pedig formációs magyar bajnokságot is szerveznek Szombathelyen.
Két napon keresztül a táncé lesz a főszerep a Sportházban

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke elmondta, hogy - tekintettel a járványügyi helyzetre - a szövetség ezúttal egybe rendezi meg az összes magyar bajnokságát. A szervezők minden egyes járványügyi előírást betartva igyekeznek a kétnapos rendezvényt lebonyolítani. Ennek fényében a Sportházban a rendezvény ideje alatt egyidőben maximum 600 fő tartózkodhat, ebbe beletartoznak a nézők, a közreműködők, a táncosok, tehát mindenki.  
- Március óta nem tudtunk versenyt rendezni mi sem, augusztus 31-én sikerült újraindítanunk a versenyrendszert. Az elmúlt 3 hétben hétvégente már országos és magyar bajnokságokat rendeztünk, amire már nagyon ki voltak éhezve a táncosok. Közel 600 versenyző lesz itt Szombathelyen a két nap folyamán, 39 egyesület nevezett a megmérettetésre. 18 pontozóbíró dönti el, hogy a 20 magyar bajnoki páros, illetve a 8 magyar bajnoki formáció közül kiknek a nyakába kerül majd érem. Azt még nem lehet tudni, hogy akik itt a hétvégén bajnokok lesznek, képviselhetik-e Magyarországot nemzetközi versenyeken is. A fordulók közötti nagyszünetekben széleskörű, alapos fertőtlenítést végzünk majd, beleértve az öltözőket is - tájékoztatott Zsámboki Marcell, a szakszövetség elnöke.

Szombathelyi egyesületek is szép számmal jelentkeztek a versenyre, nagy várakozás előzi meg a LORIGO, a Savaria és a Claudius táncosainak fellépését is.  
- A LORIGO TSE a februári Tíztánc Magyar Bajnoksághoz hasonló eredményeket szeretne elérni most is, reméljük, hogy sokat nyom a latba a hazai pálya előnye. Két párost indít egyesületünk az egyéni kategóriákban gyerek, junior, ifjúsági és felnőtt korosztályban, valamint a formációs magyar bajnokságon is parkettára lépő formációs csapatunkat. A másik nagy szombathelyi egyesület, a Savaria TSE szintén két formációval veszi ki részét a a formációs magyar bajnokságból, és ugyancsak 4 versenyzőt indít a Claudius TSE is. Túlzás nélkül mondható, hogy azok a szombathelyiek, akik szerepelnek a magyar táncszövetség versenyrendszerében, mind parkettára léphetnek hétvégén a Sportházban - ismertette Faludiné Lovas Henriette, a LORIGO TSE művészeti vezetője.

A kétnapos táncversenyt október 3-4-én rendezi meg a Magyar Táncsport Szakszövetség Szombathelyen.

közösség

további frisss

lap tetejére