Két arany- egy ezüst- és egy bronzérem a pozsonyi Utánpótlás Kick-box VB-n!

MHN/controll se • 2012. szeptember 17., hétfő •
Szlovákia fővárosában, Pozsonyban rendezték idén az utánpótlás kick box világbajnokságot. A szombathelyi Metex05 Controll Team fiatal versenyzői versenyzői 4 éremmel tértek haza, kettő ebből a legfényesebb.

Varga Martin, Farkas Ádám, Pintér Bálint, Bárdosi Sándor (controllse.hu)

Varga Martin junior 63 kg light-contact és kick-light szabályrendszerben egyaránt a 16 között végzett. Light-contactban egy nyertes mérkőzés után egy olasz versenyzővel szemben maradt alul. A már megnyertnek hitt meccs utolsó pillanatában a küzdőtérről való kilépés miatt, pontlevonás következtében kénytelen volt búcsúzni a vb-től. Martin az év eddigi versenyein kitűnően szerepelt, de a VB nem a számításai szerint alakult.

Pintér Bálint- aki először vett részt utánpótlás világbajnokságon-  junior 74 kg kick-lightban 8 között zárt, light-contactban egy győztes meccsel, svájci ellenféltől szenvedett vereséget a 16 között.

A Mester és aranyérmes tanítványai: DancsózZoltán, Bárdosi Sándor, Farkas Ádám (controllse.hu)

Bárdosi Sándor élete első világversenyén saját magának is feltette a mércét, hiszen világbajnoki címe mellé egy bronzot is begyűjtött. Kadett II. light-contact 69 kg-osok között bronzérmet szerzett, miután a taipei ellenfelét és a bulgár Sider Ivanovot is legyőzte. A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen az orosz Stepan Yuzdenskiy ellen sérüléssel állt fel Sanyi a pástra, az oroszt nem sikerült megállítani, így a bronznak örülhetett. Volt oka is a boldogságnak, hiszen első világversenyen a négy közé kerülni nem egyszerű feladat. Kick-light szabályrendszerben (amit először rendeztek világbajnokságon) a bulgár Degan Dilhov (3:0), és az olasz Ruben Borello (2:1) legyőzésével az aranyérem is az ő nyakába került.

Farkas Ádám tapasztaltabb versenyzőként érkezett a VB-re, hiszen nyert már korosztályos VB-t. Ettől függetlenül egyáltalán nem könnyű feladat a junior korosztályban bármelyik súlycsoportban akár érmet szerezni. Ádámnak sikerült! Kettőt is! Light-contact 94kg-ban olasz ellenfelét 3:0-ra, magas technikai fölénnyel, magabiztosan verte. A döntőben a horvát Marko Filipovic-al találkozott. Az első két menetben kiegyenlített volt a mérkőzést, bár végig egy-két ponttal a  horvát vezetett. A harmadik menetre Ádám mentálisan elfáradt és ez hamarosan a pontok arányaiban is megmutatkozott, így be kellett érnie az ezüstéremmel. Kick-light szabályrendszerben viszont nem volt megállás az aranyéremig. Az ukrán Stapan Hovda-t a harmadik menetre teljesen felőrölte fizikailag, Ádám egyhangú pontozással nyerte a döntőt és vele az aranyérmet!

Dancsó Zoltán tanítványai kitettek magukért, a Metex 05 Controll Team 4 érmet szerzett, a mester érthetően elégedett a teljesítménnyel.

közösség

további frisss

lap tetejére