Hatos Gábor olimpiai bronzérmes lehet (frissítve)

• 2012. szeptember 05., szerda •
Hatos Gábor már hetek óta tudott arról, hogy üzbég ellenfele, Szoszlan Tigijev pozitív doppingmintát produkált a londoni olimpián – tudósított a Nemzeti Sport. A férfi szabadfogású birkózás 74 kg-os súlycsoportjának bronzmeccsén vereséget szenvedő magyart illeti meg a harmadik hely. Elértük Gáspár Tamást a Magyar Birkózó Szövetség Igazgatóját, aki a frisss.hu-nak kommentálta a történteket.

 

Telefonon elértük Hatos Gábort, aki elmondta:  már csak egy fejbólintásra várnak, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadja ezt a dolgot, és utána minden rendben van. A nyilatkozat itt hallgatható meg:

A londoni olimpia bronzmeccsén vereséget szenvedő Hatos Gábor mégis harmadik lehet a férfi szabadfogású birkózás 74 kg-os súlycsoportjában. A magyar birkózó a bronzmérkőzésen kikapott ugyan az üzbég Szoszlan Tigijevtől, utóbbi azonban tiltott szer használata miatt elveszítheti érmét. Gáspár Tamás a Magyar Birkózó Szövetség Igazgatója a frisss.hu-t arról tájékoztatta, hogy valóban tudnak az üzbég doppingvétségéről, de az hogy ennek mi lesz a következménye és hogy védekezik-e majd Hatos ellenfele, még kérdéses. A teljes interjú meghallgatható itt:

Hatos Gábor a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta „Már augusztus tizenhetedike óta tudták, hogy az üzbég A-próbája pozitív lett és eleve nem kérték a B-mintát – Ettől függetlenül láttunk már mindenfélét korábban, ezért nagyon idegőrlő volt az azóta eltelt időszak, napokig nem tudtam aludni, hiába voltam kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy most már enyém az érem. Aztán ma hívott Hegedűs Csaba elnök úr a jó hírrel. Ha az érem végre a kezemben lesz, tényleg minden álmom valóra válik. Ezért dolgoztam egész életemben, ezért »haltam meg« az edzéseken. Az sem zavar, hogy Londonban nem tudtam átvenni, majd állítanak nekem itthon, Szombathelyen vagy Vépen dobogót. Hatos Gábort olimpiai 5. helyezése után hatalmas tömeg és szeretet fogadta Szombathelyen, akkor a Haladás sportolója még úgy nyilatkozott: egy kicsit csalódott az eredmény miatt.

Hatos a 74 kilogrammosok között szerepelt az olimpián: az elődöntőben vereséget szenvedett, majd a bronzmérkőzésen szembetalálkozott Tigijevvel, aki szintén legyőzte, ám úgy tűnik, érmét nem tarthatja meg.

Veréb Istvánt, Hatos Gábor edzőjét telefonon értük utol, épp Amszterdamban a reptéren várt a bangkoki átszállásra. A junior vb-re készülő tréner úgy nyilatkozott a Frisss.hu-nak: -Kaptam sms-esket, hogy gartulálnak a bronzhoz, de hivatalos értesítésünk még nincs.

 

közösség

további frisss

lap tetejére