Csak így tovább SZOESE!

• 2020. szeptember 25., péntek •
Az utóbbi hetekben sikert sikerre halmoznak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) atlétái. Az eredmények mögött nem csak a versenyzők tehetsége, kitartása és szorgalma, hanem egy olyan edző képe is kirajzolódik, akinek több évtizedes munkája révén generációk mindennapjainak része lett a sokszor szépen csillogó érmeket is eredményező élményközpontú sportolás.
Csak így tovább SZOESE!

Kívés István edző, az egyesület atlétika szakosztályának vezetője szerint az elmúlt hetek sikersorozata olyan szempontból rendhagyó, hogy általában egyszerre nem szokott ennyi jó eredmény összejönni, ám a sportolók „csak” hozták a papírformát. Hozzáteszi, az előkelő helyezések az elmúlt egy évben befektetett munka eredményei, most pedig eljött az aratás időszaka.

A SZOESE atlétái alig két héten belül nyolc versenyről szállítottak remek eredményeket.
A Magyarország Félmaratoni Országos Bajnokságán elindult mindhárom SZOESE-versenyző, Kovács Attila, Horváth György és Jacsev Sámuel is az első tízben végzett, a csapatok között pedig bronzérmesek lettek. Emellett Jacsev U23-as országos bajnoki címet szerzett. Az ob keretében rendezték meg az Atlétikai Csapatbajnokságot is, amelyen a harmincnál is több együttesből az egyesület egyik egyetemista edzője, Kiricsi Berill irányításával a SZOESE az előkelő huszadik helyezést szerezte meg, ami egy, a SZOESE atlétika szakosztályához hasonló kis szakosztály esetében komoly sikernek számít.

Celldömölkön, a VulkanRun Akadályfutó versenyen Kívés Bendegúz és Purgai Evelyn abszolút győztesként állhatott a dobogóra. Az atléták a kőszegi História Futáson is előkelő helyezéseket értek el: abszolút sorrendben a férfi mezőnyben Kívés Bendegúz győzött, ifj. Borbély Sándor bronzérmes, a hölgyeknél Purgai Evelyn ezüstérmes lett. A gyerekfutamokban a  SZOESE fiatal edzője, Farkas Dóra tanítványai közül többeknek is dobogós helyezést ért a teljesítményük.

A Tarján köszségben megrendezett Stop Cukrászda Időfutam Kerékpár Versenyen Lakó Bálint az U19-es korcsoportban győzött, Kívés István a 60+-osok között harmadik lett. Pétfürdőn, a kerékpáros időfutam versenyen ugyancsak a 60+-os kategóriában ötödik helyezést ért el.

A Szigligeti Félmaratonon Kívés Bendegúz címvédőként állt rajthoz, aki a jelentős szintkülönbségű pályán idén sem talált legyőzőre, komoly előnnyel, 78:32-es idővel ért célba. Kívés Major Gáborral alkotott párosa a váltóversenyben is első lett. Farkas Dóra ifjú tanítványai közül Czeceli Bende 7 km-en második, Babics Marcell pedig 9 km-en első lett.
Farkas Dóra legkisebb, általános iskolás versenyzőivel Zalaegerszegen szerepelt, ahol győzelmeket, dobogós helyezéseket és egyéni csúcsokat is begyűjtöttek.
Az Atlétika Szuper Liga döntőjén Kiricsi Berill képviselte a SZOESE-t, aki 100 méteres gátfutáson hetedikként ért célba.

Kívés István büszkén mesél még korábbi SZOESE-s tanítványáról, a Szombathely melletti Gencsapáti községben található BMX pályát működtető Vincze Gergelyről, akinek, hasonlóan más egykori növendékeihez, a mai napig követi sportpályafutását. Kívés István felidézi, a pálya annak idején az ő segítségével épült meg, amelyet Gergely az elmúlt években többször megújított, és a településen időközben jelentős BMX-életet is szervezett. Az egykori edző ott volt a legutóbbi versenyen, amelyen az elit futamban Vincze Gergely is rajthoz állt, maga mögé utasítva a teljes mezőnyt. Túl a pillanatnyi élményeken Kívés István tanúja volt a sportág megújulásának is, hiszen több korábbi versenyzőjével, illetve ellenfeleikkel is találkozott, akik a megmérettetésen induló gyermekeik kísérőiként voltak jelen.


Forrás: ELTE Savaria Egyetemi Központ

közösség

további frisss

lap tetejére