Jön a 10. Pinka-völgyi Halas Nap!

• 2024. július 06., szombat •
Jövő szombaton, július 13-án immár 10. alkalommal rendezik meg a Pinka-völgyi Halas Napot Vaskeresztesen. A szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a június eleji árvízi helyzet okozta nehézségeket legyőzve, ismét várja a horgászat és a halas gasztronómia szerelmeseit.
Jön a 10. Pinka-völgyi Halas Nap!

A sporthorgászok a Pinka-holtágon és a vaskeresztesi horgásztavon mérhetik össze tudásukat, ezalatt a főzőcsapatok halászléfőző versenyen vetélkedhetnek. A rendezők a határon túlról is várnak érdeklődőket, a reggel kezdődő horgászversenyre kicsik és nagyok egyaránt nevezhetnek. Délelőtt kispályás labdarúgó kupán tehetik próbára tudásukat céges, baráti vagy családi csapatok. A rendezvényre kilátogatók halászlét, sült halat, vagy harcsaburgert kóstolhatnak. A halászléfőző és halétel készítő versenyen a résztvevő csapatok finomabbnál finomabb ételekkel várják az érdeklődőket. Ínyenc halételek, sült halak, füstölt pisztráng is lesznek a kínálatban. Mindezt halételenként 1000 forintos támogatói hozzájárulás fejében tehetik meg a kilátogatók.

Az ingyenesen látogatható délutáni programok az Alpesi Fogadó rendezvényterében kezdődnek 14 óra után pár perccel a Vaskeresztesi hagyományőrzők műsorával és az ünnepélyes eredményhirdetéssel. A gyerekeket édességosztó show és a Brandnyúl fellépése valamint csúszdás légvár, arcfestés várja. A hangulatról a Körmendi Fúvószenekar gondoskodik, akik a Brandnyúl előtt lépnek fel hangulatos koncertjükkel.

Az eseményt további zenei koncertek, tombola, horgászati bemutató és borkóstoló programok színesítik. 

A horgászat szerelmesei a Tacklebait bemutatón új technikákat sajátíthatnak el és megismerkedhetnek a legújabb termékekkel. Emellett a Mittl pincészet borkóstolóval kedveskedik a látogatóknak, hogy a halak mellett mindenki a Vas-hegy kiváló boraival is megismerkedhessen. Az esti tombolasorsoláson értékes nyereményekkel várunk, majd a Sary Lilyum hastánccsoport és Sövegjártó Áron, a Madách Színház színésze szórakoztatja a közönséget humoros-zenés műsorral. Az estet lenyűgöző tűzzsonglőr show zárja.

közösség

további frisss

lap tetejére