Holnap kezdődik a harmadik ÖkoPlusz Fesztivál: közel száz színvonalas program gyerekeknek és felnőtteknek Szombathelyen

• 2024. június 13., csütörtök •
Közel 100 programmal, 8 helyszínen várja az érdeklődőket a környezettudatosság, természetközeliség, ismeretterjesztés és szórakoztatás jegyében immár harmadik alkalommal megrendezett ÖkoPlusz Fesztivál 2024. június 14-15-én a Kámoni Arborétum és a Kámoni Fiókkönyvtár területén.
Holnap kezdődik a harmadik ÖkoPlusz Fesztivál: közel száz színvonalas program gyerekeknek és felnőtteknek Szombathelyen

A fesztivál mindkét napján hangsúlyt kapnak az újrahasznosítással, természetes alapanyagokkal foglalkozó kitelepülők, akik számos workshoppal (pl. kapszulaékszer-, fürdőbomba-készítés), előadásokkal (méhészet, csomagolásmentes termékek stb.) készülnek a látogatók számára.

Találkozhatnak többek között a Biobubi, az Ádám zöldje, az Ökosan, a PAZO macrame vagy a Hello Matrac termékeivel. A kézműves táskák, ékszerek, szappanok, dekorációk, szörpök mellett a Guri Serház, a Kilences, a Mihók Mini Kézműves Pékség és az Életkert Étterem finomságait kóstolhatják meg az érdeklődők. A gyerekek számára Ribizli bohóc, számos ökojáték, workshop, ingyenes jóga, meseterápia ígér elfoglaltságot, míg Frédy bácsi bábszínháza új előadással készül a fesztiválra.

A felnőtteket koncertekkel (Bujtás Ervin, Dressing Room, Andalgó, Bíborka&Bence, Shadox), előadásokkal (Megyeri Szabolcs kertészeti előadás) és workshopokkal (életmód, sétáló meditáció, stretching, női kör), valamint a Quizard fenntarthatósággal kapcsolatos kvízjátékával várják. Kerekasztal beszélgetésen vesz részt a Falco Zrt, továbbá szó esik a kultúra és fenntarthatóság kapcsolatáról is az Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével.

Szeder különleges hangutazással érkezik a fesztiválra a mamutfenyő alá, ahol Horváth Imre klasszikus zenei előadása is emeli a program fényét. Az idei év újításaként az arborétum belső területeire is szerveznek programokat, a természetvédelmi szabályok szigorú betartásával.

A fesztivál különlegessége a gyermekes családok, majd kifejezetten felnőttek számára szakmai vezetéssel tartott éjszakai arborétumi túra, amelyre még pár jegy kapható online.

Szombaton 15 órától lehetőséget biztosítanak a szervezők a fesztiválon arra is, hogy a fociszurkolók figyelemmel kísérhessék a magyar csapat EB játékát.

A fesztivált életműdíj-átadás és beszélgetés zárja Molnár Piroskával, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznővel.

Részletes program elérhető a www.hplusz.hu oldalon, valamint az ÖkoPlusz Fesztivál Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/okopluszfesztival).
 

közösség

további frisss

lap tetejére